Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tretí TEDxTrenčín vo vás bude rezonovať veľmi dlho!

.sponzorované .promotion

14 rečníkov, umelecké vystúpenia, 10 prestávkových aktivít, afterparty a takmer 200 inšpirujúcich ľudí na unikátnom mieste – Trenčianskom hrade.

Tretí TEDxTrenčín vo vás bude rezonovať veľmi dlho! TEDxTrenčín

trenčiansky hrad bude i tento rok dejiskom netradičnej konferencie TEDxTrenčín, ktorej formát je obľúbený po celom svete. Tretí ročník podujatia bude opäť patriť myšlienkam hodným šírenia, inšpiratívnym osobnostiam z rôznych oblastí a nezabudnuteľným momentom, ktoré v divákoch silno zarezonujú. Tému podujatia poňali organizátori výstižne „Rezonancia“ a bude premietnutá nielen do prednášok rečníkov, ale tiež do sprievodných aktivít a ďalších prekvapení. O tom, či sa poslanie podujatia podarí naplniť, sa môžete presvedčiť už 1.októbra 2016. Vstupenky sú práve v predaji na www.tedxtrencin.sk.

pestrý celodenný program na javisku

Tento ročník bude naozaj svetový! Na pódiu sa počas jedného dňa vystrieda fyzik, polyglotka, dokumentárna fotografka, stand-up komik, genetička či obľúbený spisovateľ. Všetci rečníci patria k špičkám vo svojom obore a ich rozprávanie nadchne aj absolútnych laikov. Víťazka Slovak Press Photo, Mária Muhl, vám prezradí, do akej miery sú fotografie obrazom skutočnosti a kedy už ide o manipuláciu s divákom. Ako sa naučiť za pol roka rozprávať akýmkoľvek cudzím jazykom odhalí Lýdia Machová, ktorá sama ovláda 7 rečí. S uznávanou genetičkou a nositeľkou Ig Nobelovej ceny, Jaroslavou Durdiakovou, to bude o rodových stereotypoch z pohľadu vedy a vďaka fyzikovi Martinovi Mojžišovi sa dozvieme, čo to znamená skutočne rozumieť rezonancii. Adrenalín vám stúpne pri vystúpení Anny Kuchařovej, ktorá radšej ako po zemi, chodí po lane.

od myšlienok k reálnym činom

Reč bude aj o láske k slovám, interiérovom dizajne, ktorý má vplyv na telo i dušu, umelej inteligencii, či o tom, ako efektívne komunikovať. O tom, že človek dokáže naozaj všetko. Pokračuje koordinátorka rečníkov Michaela Tišková: „Na toto podujatie sme vybrali a oslovili odborníkov, ktorí sa s témou „rezonancie“ stretávajú každý deň. Rôznorodosť ich oblastí a záujmov dáva návštevníkovi priestor vstrebať nové myšlienky hodné šírenia, ktorých bude naozaj veľa.  S ich výberom sme nadmieru spokojní a už teraz môžeme konštatovať, že to bude jeden z najlepších ročníkov vôbec.“

rezonovať to bude na každom rohu

Nielen na javisku, ale aj počas prestávok. Oddychovať sa dá aj aktívne a pripravené sprievodné aktivity budú toho dôkazom. Počas každej prestávky budete mať šancu na zábavu i učenie sa hravou formou. „Sprievodné aktivity prinesú návštevníkom TEDxTrenčín emócie, ktoré v nich budú ešte dlho rezonovať. Odvážlivci si môžu vyskúšať slack line, zvedavci zase pexeso pre nevidiacich a kreatívci si prídu na svoje pri tvorbe veľkej antistresovej omaľovánky. A to nie je všetko. Vizuálne pôžitky, smiech, relax, empatia a spolupatričnosť sa skrývajú za aj ďalšími aktivitami, ktoré treba určite zažiť“, tvrdí Petra Kochanová, ktorá má v tíme na starosti sprievodné aktivity.

plus catering a afterparty = celodenný zážitok všetkých zmyslov

Počas celého dňa bude pre ľudí pripravený chutný catering. Voňavé raňajky, dvojchodový obed podľa vlastného výberu, poobedný snack, dezert a malé pohostenie počas každej prestávky. Organizátori nezabúdajú ani na pitný režim. Okrem nealko nápojov bude k dispozícii aj neobmedzené množstvo kávy z miestnej pražiarne, poctivá jablková šťava a v poobedňajších hodinách aj ochutnávka piva z lokálneho pivovaru či možnosť posedieť pri vínku. Ani po skončení oficiálneho programu to ešte nebalíme. Na účastníkov čaká afterparty strávená v spoločnosti inšpiratívnych ľudí všade navôkol a s exkluzívnym výhľadom na nočný Trenčín. Porozprávať sa môžete s rečníkmi alebo s akýmkoľvek účastníkom – spoločná reč zaručená.  Posledné lístky kúpite len na www.tedxtrencin.sk.

V prípade záujmu o novinársku akreditáciu, píšte na: info@tedxtrencin.sk.

O TED-e:

TED je nezisková organizácia, ktorá v Amerike každoročne organizuje konferenciu TED (Technology, Entertainment, Design) a je oddaná podpore „myšlienok hodných šírenia“. Na podujatie TED sú pozývaní poprední svetoví vedci, profesori, myslitelia, dizajnéri. Na konferenciách doteraz vystúpili uznávané osobnosti, ako spoluzakladateľ Microsoftu Bill Gates, bývalý britský premiér Gordon Brown alebo režisér Titanicu a Avatara James Cameron.

O TEDx-e:

Formát TEDx vznikol v duchu motta „myšlienky hodné šírenia" ako program miestnych, samostatne organizovaných podujatí, ktoré umožňujú ľuďom stretnúť sa a spoločne zažiť atmosféru pripomínajúcu konferencie TED. Podujatia TEDx sú kombináciou premietaných videí TEDTalks a živých vystúpení rečníkov, ktorých účelom je podnietiť intenzívne diskusie a nadviazať vzťahy v malej skupine. Tieto miestne, samoorganizované podujatia nesú značku TEDx, kde x = nezávisle organizované podujatie TED. Konferencia TED definuje všeobecný rámec pre program TEDx, ale jednotlivé podujatia TEDx sú organizované nezávislými organizátormi* (Organizátori musia splniť určité pravidlá a predpisy).

Kontakt: Mgr. Veronika Bohušová, veronika.bohusova@tedxtrencin.sk

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite