Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komix nie je retro, naopak, chytá druhý dych!

.sponzorované .promotion

Nasledujúce tipy vám prinášame s tým, že ich nebudete zneužívať a nebudete tráviť čas zabávaním sa počas pracovnej doby. Snáď!

Komix nie je retro, naopak, chytá druhý dych! Thinkstock

Určite to poznáte - nudíte sa, nemáte aktuálne čo robiť a proste potrebujete vypnúť. Nehovoríme samozrejme len o tom, že sa takáto situácia musí diať nutne v práci. Veď napokon, veľa voľného času majú aj študenti a mladí ľudia. Ak máte po ruke počítač alebo mobil, máme pre vás niekoľko tipov, kde môžete zahnať nudu a dobre sa zabaviť len pozeraním komixov.

Na Slovensku je núdza o komiksové weby

U nás na Slovensku sa cielene téme komiksov nevenuje príliš veľa webstránok. Nehovoríme o weboch ponúkajúcich jednoduché zábavné obrázky, ale o niečom, čo by mohlo byť považované za pravý komiks. Jednou z mála výnimiek v tomto ohľade je známy portál Bratm.sk, ktorý sa doslova preslávil podobnou formou zábavy.

Nájdete tu napríklad animovaný komiks, komiks zložený z reálnych obrázkov, rôzne tzv. Meme komixy a iný vtipný obsah. Samozrejme, všetko môžete okomentovať alebo „šérovať“ na sociálnych sieťach, najmä na Facebooku. Nápady a zaujímavé komixy pribúdajú každý deň, čiže rozhodne sa nudiť nebudete.

Okrem tejto, snáď najznámejšej stránky, môžete nájsť na webe ešte zopár menších portálov, niečo ako je napríklad v susednej Českej republike portál, ktorý sa ale zameriava len na Meme komix. Pokojne môžete použiť aj vyhľadávač Google na nájdenie priamo komiksových obrázkov, ale ani tu nečakajte tak kvalitnú zábavu, ako na Bratm.

Poďme sa pozrieť do zahraničia

V zahraničí sú samozrejme možnosti už oveľa lepšie. Medzi najznámejšie stránky tohto druhu patrí napríklad web zameraný na kreslený komix, kde skutočne môžete nájsť všetky témy v podobe vtipných kreslených aj iných komiksov - od politiky, cez vtipy o ženách, situačné vtipy, až po dlhšie príbehy so zábavnou pointou na záver.

Oveľa viac možností a stránok môžete v prípade zahraničných komiksov nájsť napríklad aj priamo na sociálnej sieti Facebook pomocou jej vyhľadávača umiestneného v hornej lište v hlavičke stránky. Veľmi časté sú rôzne FB skupiny alebo funpage stránky priamo na tejto sociálnej sieti, ktoré pravidelne uverejňujú komiksové a iné vtipné príbehy. Jedno je isté - hneď, ako sa do nich prihlásite, nudiť sa už nebudete.

Zaujímavosťou, ktorá sa v zahraničí veľmi často využíva, je aj možnosť vytvoriť si komiksy online a hneď ich zverejniť. Niečo takéto umožňuje veľké množstvo webstránok. Tak nech sa páči, pokojne dajte voľný priechod svojej fantázii.

Prečo je komix lepší, než bežné obrázky a videá

Na rozdiel od bežných obrázkov je výhoda komixu najmä v tom, že dáva priestor nielen kreativite, ale aj zveličovaniu. Viaceré fotky s komentármi sú nepochybne vtipné, ale nič nedokáže tak zlepšiť náladu, ako keď uvidíte satiru vo forme veľkých uší, očí, nosa alebo akéhokoľvek iného zveličenia.

To je veľká výhoda klasických komixových obrázkov, ktoré využívajú takúto kreativitu autorov. Nesmieme samozrejme zabúdať ale ani na to, že komiks dáva možnosť rozvinúť dlhší príbeh, ako len jeden obrázok.

Tu by ste mohli možno povedať, že veď rôzne videá, napríklad tie, ktoré sa uverejňujú aj na portáloch typu Youtube, majú svoj príbeh. Áno, ale tu treba pozrieť aj na praktickú stránku veci - komix si môžete pozrieť oveľa rýchlejšie, jednoduchšie a navyše necháva dostatok miesta aj pre vlastnú fantáziu.

Pokojne prispejte aj sami

Ak si myslíte, že máte dostatok talentu aj vy sami, výhodou webu Bratm.sk je, že sa môžete behom pár sekúnd zaregistrovať a začať tvoriť obrázky aj sami. Či už pôjde priamo o spoločenský komiks na politické témy, alebo len tak o jednoducho vtipné obrázky bez hlbšej pointy. Neváhajte, skúste to a uvidíte, možno o pár rokov sa stanete komixovým kráľom!

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite