Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

3 tipy, ako stráviť super víkend v Bratislave

.sponzorované .promotion

Či už ste „starobratislavčan“ alebo len turista, práve pre vás sme pripravili zopár tipov, ako stráviť zaujímavý víkend v Bratislave.

3 tipy, ako stráviť super víkend v Bratislave Thinkstock

naše hlavné mesto sa za posledné roky mimoriadne zmenilo. Exponenciálne tu narástli príležitosti na trávenie voľného času podľa svojich predstáv a to bez ohľadu na to, či máte radi šport, prírodu, kultúru, umenie alebo „kávičkovanie“. Krásavica na Dunaji, ako sa Bratislave hovorí, má veľké množstvo podujatí každý víkend a je zopár miest, ktoré by ste určite mali navštíviť.

Načerpajte inšpiráciu

To, kam v Bratislave sa dá zájsť cez víkend, je najlepšie zistiť najprv na internete. BratislavaDeň.sk je miestny internetový portál, ktorý prináša denno-denne aktuálne spravodajstvo aj iné regionálne a lokálne informácie komerčného a nekomerčného charakteru. Práve tu nájdete aj všetko, čo potrebujete vedieť o možnostiach voľného času v meste.

Na jednom mieste totiž získate prehľad o pripravovaných podujatiach aj informácie z oblasti kultúry, ktoré sa hlavného mesta týkajú. Chcete navštíviť múzeum? Ísť na športový zápas? Hľadáte inšpiráciu na sobotu s deťmi v prírode alebo chcete povodiť návštevu po pamiatkach? Všetko toto a ešte omnoho viac nájdete práve na tomto webe.

Samozrejme, existujú aj iné dobré zdroje, kde hľadať aktuálne info ohľadom kultúrnych a spoločenských akcií v Bratislave. Najrýchlejšie sa k nim dostanete napríklad cez známy vyhľadávať Google, ktorý vám ponúkne dokonca aj priamo novinky a spravodajstvo tohto druhu vo výsledkoch vyhľadávania cez svoju službu Google News.

Kultúra má stále čo ponúknuť

Možno by ste boli prekvapení, koľko možností ponúkajú kultúrne inštitúcie alebo pamätihodnosti. Odporúčame vám navštíviť napríklad Bratislavský hrad, ktorý je sčasti vo forme múzea a expozícii dostupný aj pre verejnosť. Jeho okolie je tiež veľmi pekné a momentálne sa rekonštruuje. Kedy bude dostupné verejnosti, ukáže najbližší čas.

Druhou možnosťou je Slovenské národné múzeum. To má v hlavnom meste až celkovo 11 stálych alebo dočasných expozícii po celom území mesta a stavíme sa s vami o čo chcete, že za jeden deň ich určite všetky neprejdete. Program múzea a aktuálne expozície sú samozrejme zverejňované online priamo na jeho webstránkach.

Bratislava z oblasti kultúry ponúka samozrejme omnoho viac, napríklad je tu veľké množstvo väčších aj menších divadiel, rôzne galérie, ale napríklad aj workshopy, kde môžete zobrať deti a priamo sa „dotknúť“ kultúry, umenia alebo historického dedičstva mesta a okolia. Nevyužiť takéto možnosti by bolo doslova hriechom a hoci mnoho ľudí kultúrne možnosti hneď na úvod zavrhne ako príliš veľkú nudu, vy túto chybu určite nespravte!

Príroda v meste

Okrem kultúry a pamiatok je našim tretím tipom výlet do prírody. Možno to neviete, alebo aj viete, ale ešte ste nemali tú príležitosť, ale Bratislava má aj vlastnú lanovku. Tá sa nachádza na Železnej studničke a kto sa chce dostať zdola hore na Kamzík, môže ju využiť tak cez víkend, ako aj počas štátnych sviatkov.

Príroda v okolí Bratislavy je veľmi bohatá a ak pôjdete najmä na sever, kde už začínajú Malé Karpaty, určite môžete stráviť víkend krásnymi prechádzkami lesom. Výhodou je, že v blízkosti hlavného mesta je aj veľa cyklotrás a to nielen smerom na sever, ale aj smerom na juh, konkrétne smerom na vodné dielo Gabčíkovo.

Hlavne veľa nových zážitkov!

Je jedno, či sa rozhodnete víkend tráviť v divadle, chodením po múzeách, návštevou vychýrených reštaurácií v Starom Meste alebo vybehnete s celou rodinou pri Dunaj. Najdôležitejšie je, aby vás to bavilo. A aby vás to mohlo baviť, musíte si vedieť vybrať program plný zážitkov. Tak neváhajte a inšpirujte sa aj našimi tipmi!

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite