Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cez kuchyne a pivnice po výletnom regióne Burgenland

.sponzorované .promotion

Jar či jeseň, obe ročné obdobia sú vo vinárskych kruhoch oslavou vzácneho moku. Od polovice apríla neprejde ani len víkend bez toho, aby niekde neprebiehal Wine Opening.

Cez kuchyne a pivnice po výletnom regióne Burgenland Peter Burgstaller/Burgenland Tourismus

na severe Burgenlandu sa volajú prehliadky pivníc „Gemma Köllerschauen“, v Strednom Burgenlande sa oslavuje Frankovka modrá a Južný vás pozýva na vinársku jar. Každá oblasť má s vínom spojené jedinečné vlastnosti a špeciality. Južný Burgenland je známy odrodou Uhudler. Tento výnimočný nápoj s typickou chuťou lesných plodov môžete okrem iného ochutnať počas slávností odrody Uhudler v obciach Heiligenbrunn a Eltendorf.

Burgenland je však zaujímavý aj po kulinárskej stránke. Miestni labužnícki hostitelia tu po celý rok servírujú vždy sezónne a regionálne dobroty. Exkluzívne vás obslúžia v každej z 36 ocenených reštaurácií. Tie vo svojich jedálnych lístkoch často ponúkajú aj množstvo kvalitných delikates z tunajších 13 pôžitkárskych regiónov. K nim patrí napríklad mäso z panónskej mangalice, ryby z Neziderského jazera, zickentalský hovädzí dobytok a Leithabergské čerešne. Regionálne špeciality si môžete vychutnať v mnohých tradičných viechach s pohárom dobrého vína alebo „striku“. Oplatí sa tiež navštíviť miestne obchodíky s potravinami. Na ich regáloch nájdu milovníci dobrého jedla hotové poklady. Nezáleží na tom, či hľadáte potešenie pre seba alebo chcete obdarovať svojich blízkych. To platí aj pre milovníkov vína, ktorí by si určite nemali nechať ujsť návštevu niektorej z mnohých vinoték.

Burgenland Tourismus

S návštevníckou kartou Burgenland Card 2016 sa vo vinotékach a obchodíkoch môžete nechať gurmánsky rozmaznávať. Užite si burgenlandský komfort á la Card za 59,- eur na osobu.

Svoj výlet po Burgenlande si môžete pohodlne naplánovať od teraz pomocou svojho mobilného telefónu a našej novej bezplatnej aplikácie. Aplikácia s výletnými cieľmi vám poskytne tipy na výlety, gurmánske miesta a sezónne podujatia. S praktickou funkciou „Okolo mňa“ okamžite nájdete napr. všetkých partnerov karty Burgenland Card vo svojej blízkosti.

Tipy na podujatia:

15. – 17. apríl 2016

Jarná ochutnávka vín Golser Weinfrühling

Gurmánske vinohradnícke dni WeinGenussTage 2016 v Apetlone

22. – 24. apríl 2016

Ochutnávka vín Ruster Weinschätze

Dni vína Joiser Weintage

29. – 30. apríl 2016

Jarná prehliadka pivníc Gemma Köllaschaun v obci Weiden am See

29. apríl – 1. máj 2016

Vinárska jar v Južnom Burgenlande vo vinohradníckej oblasti Weinidylle

14. – 15. máj 2016

Otváranie červeného vína Horitschon v Strednom Burgenlande

21. – 22. máj 2016

Príďte do raja! Južný Burgenland

27. a 28. máj 2016

Prechádzka po stopách vína Weinblütenwanderung Lutzmannsburg

7. – 10. júl 2016

Festival červeného vína Deutschkreutz

Na hostí čaká vynikajúci program aj na jeseň – Svätomartinské hody (Martiniloben) okolo 11. novembra, počas ktorých sa robí ochutnávka mladého vína a podáva sa tradičná martinská hus. S návštevníckou kartou Martini Card a Martini-busom si užijete pôžitok z tunajšieho vína ešte komfortnejšie.


Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite