Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Marta Davouze: Vypadni z mýho života

.pR .promotion

Autobiografický román akejsi Marty Davouze, českej spisovateľky, dlhý čas žijúcej vo veľkom dome v Bretónsku, by vzbudil na Slovensku azda len priemerný čitateľský záujem.

Marta Davouze: Vypadni z mýho života

Každý máme svoju rodinu. Tiež by sme o nej mohli rozprávať historky na zasmiatie i na zaplakanie. Ale Marta Davouze je po druhý krát vydaná exmanželka bývalého mediálneho bossa a politika Vladimíra Železného. A čítať úprimnú a vtipnú spoveď aj o ich živote, to už je už iná káva.

Autorka v knihe „Vypadni z mýho života“ popisuje svoj život od päťdesiatych rokoch 20 storočia a počas normalizácie s vtedy zakázaným Železným. Potom píše, ako prežívali rok 1989 a tie, čo nasledovali. Keď manžela opantala mediálna zlatá horúčka, opisuje podrobne ich rozchod a v záverečnej kapitole o terajší šťastný život po boku nového muža. Do sladkého Francúzska sa autorka knihy presunula po krachu vzťahu s legendárnym televíznym zaklínačom. Rozviedla sa sním v roku 2002. Znovu sa vydala za Francúza Joëla Davouza. Lesného hospodára vraj „zbalila“ v bare plnom námorníkov.

Príbeh je raz smutný, raz veselý, inokedy sarkastický. Podobne ako pri prvej úspešnej knihe „Dom v Bretani“ ani tu nemá autorka problém strieľať si sama zo seba. V knihe preblesknú pasáže, ktoré dokazujú, že Davouze je kombinácia Zdeny Frýbovej s Betty MacDonaldovou. Tešte sa najmä na autorkin majstrovský sarkastický prístup k novembrovému víťazstvu v roku 1989, ale aj k vlastnému príbehu lásky, priateľstva a zrady.

Vsadila na úprimnosť, ktorá zachádza až do detailov milostného života. Píše o snahe prekonať osamelosť. O tom, ako našla odvahu urobiť rozhodný krok na novej životnej ceste. Brilantnú autobiografiu exmanželky Vladimíra Železného si môžete objednať na internetovej stránke obchodu Gorila.sk práve tu http://www.gorila.sk/product/604761.


Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite