Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

František Kotleta: Lovci

.promotion

O čom môže tak byť najpredávanejšia česká kniha za mesiac júl 2015? Predsa o premnožených zmutovaných potkanoch a neustálej pouličnej vojne na pomedzí sunnitskej a šiítskej štvrti v Prahe. Píše sa rok 2050. Metropola na Vltave má desať miliónov obyvateľov.

František Kotleta: Lovci

Každý v tomto meste, čo sa stal zloduchom, chce viac. Túži byť super zloduchom. Stačí na to trocha genetickej manipulácie, niekoľko kybernetických vylepšení a získa ego tak hrozivé, že sa nám o ňom v súčasnosti ani len v hrozivých snoch nesníva. Aj treťotriedne americké horory sú proti nemu čajíkom z liečivých byliniek. Jediní, čo sa dokážu voči týmto netvorom postaviť, sú federálni policajti z Organizácie pre boj s vylepšenými teroristami. Nie sú žiadni super hrdinovia, sú len Lovci.

Kniha je na pulze doby. Autor do nej vtesnal všetko, z čoho máme teraz v podvedomí strach. Kotleta vás vezme na veselú jazdu po neveselej budúcností. Čitateľ, ktorý sa vyzná v terajších pražských reáliách, má výhodu, užije si toho omnoho viac. Jedno však je isté, kniha nemá veľké ambície. Je oddychovka na jedno popoludnie a preto sa dobre predáva. Autor umne vyplnil nedostatok super hrdinov v knižnej, a nie v komiksovej podobe, kde ich je ako maku. Najnovšia Kotletovčina má okrem supermanov krstených Vltavou svižný dej, akčné scény, bohatú fantáziu a vtipné pasáže.

Ako podľa Kotletu dopadlo Slovensko? Na východe našej bývalej suverénnej vlasti je obrovský kráter. Ak chcete vedieť viac, objednajte si českú najpredávanejšiu knihu prvej polovice tohto leta na webovej stránke Gorila.sk tu http://www.gorila.sk/product/599614.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite