Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

InformNapalm informuje o spolupráci Štefana Harabina s Ruskou federáciou

.marian Jaslovský .slovensko

Renomovaný investigatívny portál InformNapalm vypátral zaujímavé skutočnosti svedčiace o tom, že láska Štefana Harabina k Ruskej federácii nemusela byť úplne platonická.

InformNapalm informuje o spolupráci Štefana Harabina s Ruskou federáciou SITA/Jakub Julény

ukrajinskí hacktivisti z tímu „ Cyber Resistance “ odovzdali medzinárodnej spravodajskej komunite InformNapalm ďalšie skutočnosti, ktoré môžu naznačovať závažnejší zločin zo strany Harabina. A síce, že bol naverbovaný a pracoval v záujme ruskej zahraničnej rozviedky.

Tento záver možno vyvodiť z niektorých listov a dokumentov, ktoré sa hackerom sprístupnili po hacknutí poštovej korešpondencie takzvanej ruskej „Akadémie geopolitických problémov“ – typickej štruktúry „mäkkej sily“ pre prácu ruskej rozviedky s svojich agentov v zahraničí.

Z tohto listu sme sa napríklad dozvedeli, že dňa 30. júna 2022 bol Štefan Harabin čestným hosťom a rečníkom na zasadnutí Prezídia Akademickej rady tejto akadémie. Už z názvu jeho správy je celkom jasná jej propagandistická podstata: (rusky) „Vývoj fašizmu v EÚ a najmä na Ukrajine na pozadí znižovania úrovne demokracie a ľudských práv.“

Keď sa slovenskí strážcovia zákona angažovali v prípade Harabin, Rusi z tejto Akadémie začali vlastnú „špeciálnu operáciu“ na záchranu svojho agenta, ktorého veľmi transparentne nazývajú svojím „zahraničným tímom“. Aj keď sa to dá nazvať „záchranou“ skôr podmienečne, ide skôr o prenasledovanie slovenského vyšetrovateľa, ktorý rieši kauzu Harabin.

Rusi k listom pripájajú aj protokol o výsluchu , ktorý im zrejme odovzdal sám Harabin. „Tieto protokolové spisy má redakcia InformNapalmu k dispozícii. Z úcty k vyšetrovaniu Slovenska ich nezverejňujeme“, uvádza portál.

Z výsluchových protokolov Rusi vytiahli údaje policajného vyšetrovateľa Martyna Kochlycha, ktorý sa zaoberá prípadom Harabin a začali spisovať vyjadrenia na Vyšetrovací výbor Ruskej federácie so žiadosťou o začatie stíhania slovenského vyšetrovateľa (čo je to, ak nie pokus o nátlak na vyšetrovanie Slovenska?).

Zdroj a dokumenty: informnapalm.org

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite