Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Štefana Harabina podali obžalobu pre výroky o vojne na Ukrajine

.sita .slovensko

Štefan H. po vypuknutí ruskej invázie na Ukrajinu na sociálnej sieti napísal, že by urobil presne to isté, čo Putin.

Na Štefana Harabina podali obžalobu pre výroky o vojne na Ukrajine SITA/Branislav Bibel

podanie obžaloby na Štefana H. za schvaľovanie ruskej invázie na Ukrajinu vnímajú poslanci Národnej rady SR Kristián Čekovský a Andrej Stančík ako pozitívny signál voči všetkým slušným občanom Slovenska a ľuďom trpiacim na Ukrajine.Uviedli to v písomnom k stanovisku ku kroku Úradu špeciálnej prokuratúry.

„Dnešok ukazuje, že má zmysel upozorňovať na výroky, ktoré schvaľujú vojnu, agresiu a zločiny Ruska na Ukrajine. Slovenská verejnosť od začiatku vojny čelí dezinformáciám a cielenej obhajobe brutálnej ruskej agresie voči Ukrajine. Podanie obžaloby preto vnímam ako silný signál voči všetkým slušným občanom,“ upozornil poslanec Kristián Čekovský. Šíritelia lží a obhajcovia vojny, násilia a brutálnych zločinov by podľa neho za svoje výroky mali niesť zodpovednosť. Podľa Andreja Stančíka je nepredstaviteľné, aby v čase, keď ruské bomby padajú na ukrajinské ženy a deti, bývalý vrcholný predstaviteľ nášho súdnictva schvaľoval a ospravedlňoval Putinovu agresiu.

Bývalého sudcu, expredsedu Najvyššieho súdu SR a exministra spravodlivosti Štefana H. obžalovali pre schvaľovanie postupu ruského prezidenta Vladimíra Putina na Ukrajine. Ako prvý o tom informoval Denník N. Hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová v tejto súvislosti pre agentúru SITA uviedla, že obžaloba na obvineného Š.H. sa týka prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia a prečinu schvaľovania trestného činu.

Štefan H. po vypuknutí ruskej invázie na Ukrajinu na sociálnej sieti napísal, že by urobil presne to isté, čo Putin. V tejto súvislosti na neho boli podané viaceré trestné oznámenia zo strany poslancov, napríklad Juraja Šeligu, Andreja Stančíka, Kristiána Čekovského, Jána Benčíka alebo Ondreja Dostála.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite