Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dočasné kontroly na hraniciach nesúvisia iba s konferenciou Globsec, uviedol premiér

.tasr .slovensko

„Je to súhra viacerých okolností,“ načrtol predseda vlády. Odvolal sa pritom na rozhovor s policajným prezidentom Štefanom Hamranom.

Dočasné kontroly na hraniciach nesúvisia iba s konferenciou Globsec, uviedol premiér SITA/MARTIN MEDŇANSKÝ

kontroly na hraniciach, ktoré sú dočasne obnovené do 8. júna, nesúvisia iba s konferenciou Globsec, ale aj ďalšími podujatiami. Cieľom kontrol je monitorovať situáciu a v prípade potreby mať pripravené sily, ktoré by mohli zakročiť. Premiér Ľudovít Ódor to uviedol vo štvrtkovej Hodine otázok v Národnej rade (NR) SR na otázku poslankyne Romany Tabák (nezaradená). 

„Je to súhra viacerých okolností,“ načrtol predseda vlády. Odvolal sa pritom na rozhovor s policajným prezidentom Štefanom Hamranom, ktorý sa obáva najmä stretnutia motocyklového klubu Hell Angels a koncertu hudobnej skupiny prepojenej na tento klub. Konajú sa aj ďalšie podujatia, napríklad triatlonové preteky. 

Kontroly podľa premiéra nebudú všade. „Dokonca, môže sa stať, že kontroly nebudú nikde, len tam budú príslušníci pripravení zakročiť v prípade potreby“, vysvetlil s tým, že o použití síl bude na základe operatívnych informácií rozhodovať operatívny štáb. Poznamenal, že o zavedení kontrol rozhodla ešte predošlá vláda. Aktuálny kabinet odborníkov vyčlenil vojakov na pomoc polícii. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite