Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa najnovšieho prieskumu by voľby vyhral Smer, PS by skončilo druhé

.tasr .slovensko

Pred bránami parlamentu by ostala SNS, Demokrati i Aliancia.

Podľa najnovšieho prieskumu by voľby vyhral Smer, PS by skončilo druhé

ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali počas mája, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 21,3 percenta hlasov. Nasleduje Progresívne Slovensko so 14,2 percenta a Hlas-SD so 14 percentami hlasov. Vyplýva to z volebného modelu agentúry NMS Market Research, o ktorom informoval denník Sme.

Hnutie Republika by skončilo štvrté so ziskom 8,7 percenta hlasov. Nasledujú OĽANO so 7,3 percenta a SaS s 6,2 percenta hlasov. So ziskom 5,9 percenta by skončila Sme rodina a do parlamentu by sa dostalo aj KDH so ziskom 5,5 percenta hlasov.

Pred bránami parlamentu by ostala SNS (3,1 percenta), Demokrati (2,7 percenta) i Aliancia (2,6 percenta). Za nimi nasleduje ĽSNS (1,7 percenta), Národná koalícia (1,5 percenta) a so ziskom jedného percenta strana Za ľudí.

Zhodne po 0,9 percenta hlasov by dostalo Jablko a Modrí - Európske Slovensko. Za nimi nasledujú Maďarské fórum (0,7 percenta), Komunistická strana Slovenska (0,5 percenta), Socialisti.sk (0,4 percenta) a Život - Národná strana (0,2 percenta).

Agentúra zbierala dáta kombináciou on-line zberu a telefonického prieskumu na vzorke 1233 respondentov v termíne od 3. do 17. mája.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite