Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ódor prvýkrát telefonoval s českým premiérom, potvrdili trvalú podporu Ukrajine

.tasr .slovensko

Rozhovor podľa Ódora potvrdil priateľstvo oboch krajín a trvalú podporu Ukrajiny.

Ódor prvýkrát telefonoval s českým premiérom, potvrdili trvalú podporu Ukrajine SITA/Diana Černáková Predseda vlády odborníkov Ľudovít Ódor počas rokovania 1. schôdze vlády SR. Bratislava, 17. máj 2023.

„prvý telefonát s českým premiérom Petrom Fialom potvrdil jedinečné priateľstvo Slovenska a Česka, trvalú podporu Ukrajine a snahu žiť vo svete založenom na pravidlách. Teším sa na spoločnú pracovnú večeru v Bratislave budúci týždeň počas konferencie Globsec,“ napísal predseda slovenskej vlády.

Konferencia Globsec Bratislava Forum sa uskutoční 29. až 31. mája. Zúčastní sa na nej 1300 hostí zo 63 krajín a vystúpi vyše 160 spíkrov. Diskusiám 18. ročníka bude dominovať vojna na Ukrajine, jej dôsledky na Európu a globálny dialóg. Hlavným motívom bude prekonávanie globálnej nestability. 

Na konferenciu pricestuje napríklad francúzsky prezident Emmanuel Macron, predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsolová či srbský prezident Aleksandar Vučič. Príde aj delegácia z Ukrajiny. Slovensko bude zastupovať prezidentka Zuzana Čaputová aj členovia vlády. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite