Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Politici reagovali na rozsudok v kauze vraždy novinára Kuciaka

.tasr .sita .slovensko

Podnikateľa Mariana Kočnera v piatok ŠTS oslobodil spod obžaloby v prípade objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka aj v kauze prípravy vrážd prokurátorov. Alena Zsuzsová je vinná.

Politici reagovali na rozsudok v kauze vraždy novinára Kuciaka SITA/Martin Medňansk

na rozsudok v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka reagovali viacerí politici.

Líder OĽaNO Igor Matovič verí, že Božie mlyny síce melú pomaly, ale spravodlivo a aj podnikateľ Marian K. si po odvolaní sa pozostalých nakoniec vypočuje spravodlivý rozsudok.

Exministerka spravodlivosti a poslankyňa parlamentu Mária Kolíková (SaS) nerozumie, prečo Mariana K. súd oslobodil. Neporozumela rozsudku a jeho odôvodneniu. „Je úplnou nevyhnutnosťou, aby súd urobil maximum pre vysvetlenie dôvodov svojho rozhodnutia,“ uviedla. Myslí si, že súd mal dať aj novinárom priestor na otázky. Nepochybuje o tom, že sudcovia rozhodli v najlepšom vedomí a svedomí, treba však podľa nej urobiť viac pre uverenie, že súdy rozhodujú spravodlivo.

Mimoparlamentný Hlas-SD rozsudok rešpektuje. „Jednou z troch zásadných priorít vlády Petra Pellegriniho bolo vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Dnešný rozsudok Špecializovaného trestného súdu vníma Hlas ako ďalší krok na ceste k spravodlivosti a rešpektuje ho,“ uviedla strana v stanovisku.

Mimoparlamentné KDH poukázalo na to, že piatkové rozhodnutie otvára mnohé otázniky a nemožno sa čudovať, že v mnohých vyvoláva prekvapenie. „Pre Slovensko je kľúčové, aby u nás fungoval právny štát a spravodlivosť platila pre každého,“ skonštatovalo v stanovisku. Hnutie avizovalo, že k rozsudku sa vyjadrí po písomnom zdôvodnení rozhodnutia súdu. 

Predseda mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Michal Šimečka je z rozsudku sklamaný a nerozumie mu. „Ako politici aj občania musíme rozhodnutia súdov rešpektovať. Zároveň sa však obávam, že po takomto rozsudku bude hrozná trauma pokračovať, pre rodiny obetí aj pre Slovensko,“ povedal.

Verdikt súdu nedáva zmysel ani nezaradenému poslancovi parlamentu pôsobiacemu v mimoparlamentnej strane Demokrati Jurajovi Šeligovi. „Onemel som, nedáva to zmysel, vysvetleniu logicky nerozumiem. Cítim pachuť sklamania,“ skonštatoval.

Šéfka Za ľudí Veronika Remišová verí, že Najvyšší súd spravodlivo rozhodne aj o Marianovi K.

Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ostáva aj po dnešku otvorenou traumou. Vyhlásil to predseda vlády Ľudovít Ódor, ktorý tak reagoval na dnešné rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu. Premiér rozhodnutie súdu plne rešpektuje, no priznal, že sa nevie ubrániť zmiešaným pocitom. „Stále nie sme na konci a cesta k spravodlivosti pokračuje.Teraz to nemôžeme vzdať,“ uzavrel Ódor.

Podnikateľa Mariana K. v piatok ŠTS oslobodil spod obžaloby v prípade objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka aj v kauze prípravy vrážd prokurátorov. Alena Zs. je vinná. Súd jej vymeral 25-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite