Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka vymenovala 17 nových sudcov

.tasr .slovensko

„Predstavujete nádej a povzbudenie pre sudcovský stav i pre uplatňovanie spravodlivosti v našej krajine,“ skonštatovala.

Prezidentka vymenovala 17 nových sudcov SITA/Diana Černáková

prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok vymenovala 17 nových sudcov. V príhovore zdôraznila, že najdôležitejšou podmienkou k dobrému výkonu ich povolania je nezávislosť. 

„Predstavujete nádej a povzbudenie pre sudcovský stav i pre uplatňovanie spravodlivosti v našej krajine, “skonštatovala hlava štátu. Pripomenula sudcom, že ich rozhodnutia budú vplývať na osudy ľudí. Prispievať budú aj k tomu, či verejnosť bude vnímať spoločnosť ako spravodlivú alebo nie.

Novovymenovanými sudcami sú Anikó Aibeková (Okresný súd Dunajská Streda), Milada Artnerová (Správny súd v Bratislave), Marián Baláž (hosťujúci sudca pre obvod Krajského súdu v Bratislave), Ivana Bujdáková (hosťujúca sudkyňa pre obvod Krajského súdu v Bratislave), Vladimíra Gajdošová (Okresný súd Rožňava), Radim Hudec (hosťujúci sudca pre obvod Krajského súdu v Bratislave), Juraj Komár (Okresný súd Spišská Nová Ves), Zuzana Krajňáková (hosťujúca sudkyňa pre obvod Krajského súdu v Bratislave), Michaela Krzysztfek (Okresný súd Trnava), Róbert Madarász (Okresný súd Dunajská Streda), Michal Magur (Správny súd v Košiciach), Michaela Machová (Správny súd v Bratislave), Žaneta Motyková (hosťujúca sudkyňa pre obvod Krajského súdu v Prešove), Vladislav Pečík (Okresný súd Bratislava 1), Peter Piroš (Správny súd v Banskej Bystrici), Jana Šatková (Okresný súd Nitra) a Michal Turák (Okresný súd Trnava). 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite