Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Maďarské fórum a Občianski demokrati Slovenska pôjdu do volieb spolu

.tasr .eugen Korda .slovensko

Právnym základom kandidátky má byť Maďarské fórum. Avizovali, že naďalej rokujú aj s ďalšími stranami. Nekonkretizovali ich však.

Maďarské fórum a Občianski demokrati Slovenska pôjdu do volieb spolu

mimoparlamentné strany Maďarské fórum (MF) a Občianski demokrati Slovenska (ODS) pôjdu do predčasných parlamentných volieb na spoločnej kandidátnej listine. O dohode informovali predsedovia strán MF Zsolt Simon a ODS Pavel Macko na štvrtkovej tlačovej konferencii. Právnym základom kandidátky má byť Maďarské fórum. Avizovali, že naďalej rokujú aj s ďalšími stranami. Nekonkretizovali ich však.

„Slovensko potrebuje ľudí, ktorí sú preverení, odborní a ktorí niečo dokázali. Toto je cesta, ktorou by sme sa chceli spoločne vydať, “ uviedol Simon s tým, že obe strany sú stabilné, orientované na Európsku úniu a NATO, uznávajú občianske a ľudské práva, trhovú ekonomiku a právny štát. 

Podľa Mackových slov chcú vo voľbách ponúknuť alternatívu pre občanov frustrovaných z toho, ako sa na Slovensku posledné roky vládlo a ako krajina fungovala. Zdôraznil, že Slovensko čakajú veľké výzvy. „Musíme dať takú ponuku občanom, ktorá im dá nádej, “uviedol.

 Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite