Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juaj Šeliga a Jana Žitňanská končia v strane Za ľudí

.tasr .slovensko

Oznámili to na sociálnej sieti. K politickej budúcnosti sa zatiaľ bližšie nevyjadrili. Šeliga plánuje oznámiť svoje rozhodnutie po Veľkej noci.

Juaj Šeliga a Jana Žitňanská končia v strane Za ľudí SITA/Branislav Bibel

poslanci Národnej rady SR Juraj Šeliga a Jana Žitňanská končia v strane Za ľudí. Oznámili to na sociálnej sieti. K politickej budúcnosti sa zatiaľ bližšie nevyjadrili. Šeliga plánuje oznámiť svoje rozhodnutie po Veľkej noci. Dodal, že spolu s ním odchádza viacero radových členov strany. 

Šeliga pripomenul, že stranu Za ľudí spoluzakladal. „Strana sa však časom dostala na ďalšiu križovatku a rozhodla sa ísť cestou, na ktorej sa už nemôžem podieľať. Moja predstava udržať ju ako stranu, ktorú sme spoluzakladali s Andrejom Kiskom, sa ukázala ako naivná, “ komentoval. 

Žitňanská ukončila svoje členstvo v strane koncom minulého týždňa.„ Svoju politickú budúcnosť nevidím v zbližovaní sa s OĽANO a nechcem stáť v ceste kolegom, ktorí to tak cítia. A či ešte nejaká politická budúcnosť bude, bude otázkou okrem iného aj ďalších rozhovorov, najmä s mojimi najbližšími,“ uviedla. Šeliga aj Žitňanská pôsobili v predsedníctve strany.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite