Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jaroslav Naď bol na Ukrajine ocenený medailou ministra obrany Reznikova

.tasr .slovensko

Udelená mu bola za rozsiahlu podporu nášho východného suseda v boji proti nevyprovokovanej ruskej agresii, konštruktívnu spoluprácu a budovanie a rozvoj vzťahov v oblasti obrany.

Jaroslav Naď bol na Ukrajine ocenený medailou ministra obrany Reznikova SITA/Jana Birošová

minister obrany SR Jaroslav Naď si počas svojej zahraničnej cesty na Ukrajinu prevzal od tamojšieho ministra obrany O. Reznikova medailu ministra obrany Ukrajiny – za rozsiahlu podporu nášho východného suseda v boji proti nevyprovokovanej ruskej agresii, konštruktívnu spoluprácu a budovanie a rozvoj vzťahov v oblasti obrany.

„Toto ocenenie patrí všetkým, ktorí majú zásluhy na množstve životov na Ukrajine, ktoré sa nám dobrými a včasnými rozhodnutiami podarilo zachrániť. Bez podpory kolegov vo vláde, a správneho zahranično-politického nastavenia, by boli škody na Ukrajine omnoho väčšie. Som vďačný za možnosť opäť navštíviť našich ukrajinských priateľov, vidieť ich tváre a odhodlanie vybojovať si slobodu. Je to neuveriteľné, no až keď človek navštívi tieto miesta, uvedomí si, ako blízko k našim hraniciam je ľudské utrpenie, deštrukcia a teror, ktoré za sebou zanecháva ruská armáda. Jedine s naším prispením dokážu Ukrajinci toto zlo konečne zastaviť a ochrániť tak aj nás a naše domovy,“ povedal minister Naď.

Delegácia na čele s premiérom Eduardom Hegerom sa stretla aj s prezidentom Volodymyrom Zelenským, predsedom ukrajinskej vlády D. Šmyhaľom a predsedom Národnej rady Ukrajiny R. Stefančukom. V rámci programu tiež delegácia vzdala úctu ukrajinským obetiam masakry v meste Buča na predmestí Kyjeva, ku ktorej došlo v marci minulého roku. Minister Naď sa oboznámil aj so skúsenosťami ukrajinských ozbrojených síl so slovenskou technikou nasadenou v boji – vrátane húfnic Zuzana 2, ktoré SR dodalo na Ukrajinu na základe komerčného kontraktu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite