Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovensko za migy dostane 200 miliónov od Únie a ďalších 700 miliónov od ďalších spojencov, vyhlásil premiér

.sita .slovensko

Nekonkretizoval, akú techniku má Slovensko obdržať, podľa neho však zvýši obranyschopnosť štátu.

Slovensko za migy dostane 200 miliónov od Únie a ďalších 700 miliónov od ďalších spojencov, vyhlásil premiér SITA/Úrad vlády SR

slovensko dostane za odovzdanie stíhačiek MiG-29 Ukrajine 200 miliónov eur z mierového nástroja Európskej únie a ďalších 700 miliónov od ďalších spojencov ako Spojené štáty Americké ako kompenzáciu na novú vojenskú techniku. V diskusnej relácii o 5 minút 12 RTVS to povedal predseda vlády Eduard Heger. Nekonkretizoval, akú techniku má Slovensko obdržať, podľa neho však zvýši obranyschopnosť štátu.

Migy podľa Hegera boli pre Slovensko ďalej nepoužiteľné, pretože na ne nemáme náhradné diely ani technikov. „Ukrajinci majú svoje vlastné fabriky, vedia si ich opravovať," zdôraznil Heger s tým, že stroje budú chrániť ukrajinských civilistov.

Šéf opozičnej stany Hlas-SD Peter Pellegrini v tejto súvislosti povedal, že kompenzácie za MiGy nenamieta. „Zníženie obranyschopnosti nie je v úvahe, pretože tie lietadlá nepoužívame a máme inak chránený vzdušný priestor,“ povedal. Zároveň Pellegrini zdôraznil, že spomenutých 700 miliónov eur príde na Slovensko v podobe nových zbraní. Pokiaľ však ide o zvyšné financie, tie by podľa neho mohli ísť do sociálnej oblasti.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite