Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Požiar v Banskej Štiavnici sa podarilo zlikvidovať. Český prezident Pavel ponúkol pomoc pri obnove

.tasr .slovensko

Likvidácia požiaru vraj prebiehala do neskorých nočných hodín. Prezidentka SR Zuzana Čaputová informovala, že český prezident ponúkol pomoc najmä v oblasti reštaurovania.

Požiar v Banskej Štiavnici sa podarilo zlikvidovať. Český prezident Pavel ponúkol pomoc pri obnove SITA/Jakub Julény

rozsiahly požiar v centre Banskej Štiavnice sa hasičom podarilo zlikvidovať, situáciu však budú naďalej monitorovať. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková.

„Likvidácia požiaru prebiehala do neskorých nočných hodín. Dohášanie skrytých ohnísk a monitorovanie objektov bolo vykonávané počas celej noci. Aktuálne prebieha na mieste udalosti okrem neustáleho monitorovania aj odčerpávanie vody z objektov a postupné sťahovanie hasičskej techniky na hasičské stanice,“ priblížila Zeleňáková.

Český prezident Petr Pavel ponúkol pomoc pri obnove zničených a poškodených. Informovala o tom hlava štátu SR Zuzana Čaputová, ktorá s Pavlom v nedeľu telefonovala.

„Ponúkol najmä odborné reštaurátorské kapacity. Veľmi si vážim tento prejav solidarity,“ skonštatovala na sociálnej sieti.

Poďakovala tiež všetkým, ktorí v sobotu pomáhali pri hasení požiaru. Ocenila prácu profesionálnych a dobrovoľných hasičov, členov ozbrojených síl a záchranárov. Vyzdvihla aj spolupatričnosť Štiavničanov, turistov a dobrovoľníkov zo širokého okolia. 

Hlava štátu verí, že Banskú Štiavnicu sa podarí obnoviť do jej pôvodnej podoby pred požiarom čo najskôr.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite