Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Upraví sa trestná zodpovednosť fyzických osôb, ktoré usmrtia psa alebo mačku

.sita .slovensko

Predkladatelia uviedli, že primeraným dôvodom na usmrtenie zvieraťa je prípad nutnej obrany a krajnej núdze.

Upraví sa trestná zodpovednosť fyzických osôb, ktoré usmrtia psa alebo mačku SITA/Justin Tang /The Canadian Press via AP

upraví sa trestná zodpovednosť fyzických osôb, ktoré usmrtia spoločenské zviera – psa, mačku alebo fretku za účelom ich ďalšieho spracovania a získania produktov z nich, najmä mäsa, masti, kože či kožušiny, a to v prípadoch, keď neboli splnené zákonné dôvody k usmrteniu. Vyplýva to z novely Trestného zákona, ktorý dnes schválila Národná rada SR. Novela zákona reaguje aj na potrebu zabezpečenia zvýšenej trestnoprávnej ochrany zvierat, ktoré sú používané na liečebné, športové alebo rekreačné účely. Návrh do parlamentu predložili poslanci hnutia Sme rodina – Petra Krištúfková, Jozef Šimko, Igor Kašper i predseda Národnej rady SR Boris Kollár.

Predkladatelia ďalej uviedli, že primeraným dôvodom na usmrtenie zvieraťa je prípad nutnej obrany a krajnej núdze, usmrtenie hospodárskeho zvieraťa využívaného na získavanie produktu živočíšneho pôvodu alebo živočíšnych vedľajších produktov či usmrtenie zvieraťa pri eradikácii, kontrole, prevencii a diagnostike chorôb, deratizácii alebo dezinsekcii. Navrhovaná právna úprava nadobudne účinnosť 1. mája tohto roku.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite