Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka privítala na návšteve Slovenska nového českého prezidenta P. Pavla

.tasr .slovensko

Hlavy štátov si po rokovaniach v Prezidentskom paláci uctia pamiatku zakladateľov prvej Československej republiky T. G. Masaryka a M. R. Štefánika pri ich pamätníkoch na nábreží Dunaja v Bratislave.

Prezidentka privítala na návšteve Slovenska nového českého prezidenta P. Pavla SITA/Diana Černáková

prezidentka SR Zuzana Čaputová privítala v pondelok dopoludnia na dvojdňovej návšteve Slovenska nového českého prezidenta Petra Pavla. Ide o jeho prvú zahraničnú cestu po nástupe do funkcie.

Hlavy štátov si po rokovaniach v Prezidentskom paláci uctia pamiatku zakladateľov prvej Československej republiky T. G. Masaryka a M. R. Štefánika pri ich pamätníkoch na nábreží Dunaja v Bratislave. Večer sa stretnú na spoločnej diskusii v Slovenskom národnom divadle.

Český prezident spolu s manželkou Evou Pavlovou si v Bratislave tiež uctia pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ako aj pamiatku obetí teroristického útoku na Zámockej ulici.

Pondelkový program českého prezidenta zahŕňa aj stretnutie s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom. Na druhý deň sa zíde s predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom (Sme rodina).

Armádny generál vo výslužbe Petr Pavel sa minulý týždeň stal zložením prezidentského sľubu štvrtým prezidentom samostatnej Českej republiky. 

Pavel zvíťazil v januárových prezidentských voľbách, kde v druhom kole porazil Andreja Babiša. Do volebného štábu mu osobne prišla zagratulovať aj Čaputová.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite