Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Budaj o svojej politickej budúcnosti rokuje aj s Hegerom

.tasr .slovensko

„Preferoval by som, aby sa organizátorom spolupráce demokratov stal súčasný premiér. Hovoril som o tom verejne už od januára," uviedol dnes Budaj pre médiá po rokovaní vlády.

Budaj o svojej politickej budúcnosti rokuje aj s Hegerom SITA/Branislav Bibel

„eduard Heger má predpoklady, aby z toho, čo tu na scéne pravica vie ponúknuť, vytvoril pravostredový subjekt alebo skupinu strán, ktoré zastavia nebezpečie návratu Roberta Fica (Smer-SD),“ dodal Budaj. Dodal, že dočasne poverený premiér je konsenzuálny človek, ktorý vie spájať a vytvárať dohody.

Šéf rezortu životného prostredia však neodpovedal na otázku, či bude kandidovať v najbližších parlamentných voľbách. „Naozaj by som bol rád, keby už nebolo potrebné, aby kandidovali ľudia z prvej vlny nežnej revolúcie. Veril som, že generácia terajších štyridsiatnikov unesie moc, ktorú jej verejnosť zverila vo voľbách v roku 2020. Dostať ústavnú väčšinu sa len tak jednej garnitúre nepodarí a prakticky boli všetci noví v politike," povedal Budaj.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite