Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rastislav Káčer má dôveru povereného premiéra Hegera

.sita .slovensko

Ako uviedol Heger na sociálnej sieti, je to jeden z našich najskúsenejších diplomatov a funkcie sa chopil v zložitej dobe brutálnej vojny Ruska voči Ukrajine.

Rastislav Káčer má dôveru povereného premiéra Hegera SITA/MZV SR

šéf rezortu diplomacie Rastislav Káčer má dôveru povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO). Ako uviedol Heger na sociálnej sieti, je to jeden z našich najskúsenejších diplomatov a funkcie sa chopil v zložitej dobe brutálnej vojny Ruska voči Ukrajine. „Výrok Rastislava Káčera vzbudil otázniky. Minister má však moju dôveru,“ napísal Heger. Pridal tiež výzvu na budovanie dobrých a úprimných vzťahov s našimi susedmi vrátane Maďarska. „Politici prichádzajú a odchádzajú, krajiny ostávajú,“ uzavrel.

Poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer v diskusnej relácii televízie Markíza odpovedal na otázku, či v najbližších rokoch hrozí, že sa Maďarsko dopracuje k územným nárokom na Slovensko. „Keby bol býval Vladimír Putin úspešnejší a dnes ho máme na východných hraniciach, myslí si, že takýmto nárokom by sme už dnes priamo čelili, bohužiaľ,“ povedal. Šéf hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič v stredu na tlačovej besede povedal, že zo strany Káčera ide o zásadné obvinenie voči významnému partnerovi Slovenska. Takisto si myslí, že podobné vyhlásenia sú nevhodné aj v súvislosti s nastupujúcou volebnou kampaňou „Nebolo by dobré prebudiť spacieho džina maďarskej karty," povedal Matovič a žiadal, aby prezidentka Zuzana Čaputová šéfa slovenskej diplomacie odvolala a od Káčera žiadal ospravedlnenie.

Káčer vo štvrtok na sociálnej sieti uviedol, že sa nebude ospravedlňovať za svoj výrok. „Nebudem sa nikomu ospravedlňovať za to, že chránim záujmy svojej krajiny, že jej teritoriálnu integritu, suverenitu a slobodu považujem za svätý grál snaženia našej diplomacie,“ napísal. Zdôraznil, že bol vymenovaný za ministra zahraničných vecí SR a stále je hlavou štátu poverený touto prácou. „Nekritizujem Maďarov. Mám sám veľmi dobré maďarské korene, prežil som v Maďarsku päť rokov, elég jól értek magyarul, mám rád Maďarov,“ podčiarkol Káčer.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite