Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je stále Expres, má aj najväčší podiel na trhu

.tasr .slovensko

Druhým najpočúvanejším je Rádio Slovensko s 23,9-percentnou podporou poslucháčov. Na treťom mieste sa umiestnilo Fun rádio.

Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je stále Expres, má aj najväčší podiel na trhu pexel.scom

rádio Expres je stále najpočúvanejším rádiom na Slovensku, pustilo si ho 33,6 percenta poslucháčov. Vyplýva to z výsledkov prieskumu počúvanosti Radioprojekt, ktorý realizuje spoločnosť Median SK.

Druhým najpočúvanejším je Rádio Slovensko s 23,9-percentnou podporou poslucháčov. Na treťom mieste sa umiestnilo Fun rádio, ku ktorému sa prihlásilo 22,6 percenta poslucháčov. Rádio Vlna má počúvanosť 18,1 percenta a Rádio Európa 2 17,5 percenta. Nasledujú Rádio Melody s 14,0 percenta a Rádio Regina, ktoré si naladilo 10,1 percenta poslucháčov.

Najväčší podiel na trhu patrí Rádiu Expres s 21,8 percenta, nasleduje Rádio Slovensko s 18,8 percenta, ako tretie sa umiestnilo Fun rádio s podielom 12,8 percenta. Ďalej Rádio Europa 2 s 9,9 percenta a Rádio Vlna s 9,4-percentným podielom na trhu. Rádiu Melody namerali podiel 7,2 percenta a Rádiu Regina 4,9 percenta. Ostatným rozhlasovým staniciam patrí 15-percentný podiel na trhu.

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň“ predstavuje 86,8 percenta, čo je 3 869 000 poslucháčov vo veku 14 až 79 rokov. Každý deň počúva rádio viac ako 2,3 milióna ľudí (51,8 percenta populácie). V priemere každý občan SR počúva denne rádio hodinu a 30 minút. Každý poslucháč počúva rádio priemerne tri hodiny.

Spoločnosť Median SK realizuje kontinuálny prieskum Radioprojekt od apríla 2009. Zverejnené výsledky zbierali od 3. januára 2022 do 11. decembra 2022. Prieskum realizovali na vzorke 12 706 respondentov, občanov SR vo veku 14 až 79 rokov. Výsledky prieskumu poskytla pre TASR zástupkyňa spoločnosti Median SK Linda Kleinertová.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite