Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Exšéfa NAKA Branislava Zuriana mala opäť obviniť inšpekcia

.tasr .slovensko

Obvinenie bývalého riaditeľa NAKA má súvisieť s podozrením z vynášania z polície.

Exšéfa NAKA Branislava Zuriana mala opäť obviniť inšpekcia facebook/polícia SR

bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) mala obviniť policajná inšpekcia. Informujú o tom Aktuality.sk, podľa ktorých má obvinenie súvisieť s podozrením z vynášania z polície. Branislav Z. podľa portálu zatiaľ uznesenie nemá. Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) prípad nebude komentovať.

„Poskytnutie akýchkoľvek informácií - potvrdenie či vyvrátenie skutočností, by mohli výrazne narušiť, zmariť či sťažiť priebeh trestného konania, ktoré je neverejné,“ uviedla na otázky o obvinení hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Zuzana Eliášová, pod ktoré inšpekcia patrí.

Branislav Z. v roku 2021 čelil obvineniu ÚIS zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Na základe sťažnosti obvineného ho zrušila prokurátorka Generálnej prokuratúry SR. Uznesenie o vznesení obvinenia bolo podľa nej nezákonné, neopodstatnené a predčasné, vydané na základe nedostatočne zisteného skutkového stavu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite