Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zuzana Čaputová nateraz nepristúpi k vymenovaniu úradníckej vlády

.sita .slovensko

Prezidentka SR Zuzana Čaputová nateraz nepristúpi k vymenovaniu úradníckej vlády, keďže poslanci parlamentu sa dohodli na termíne predčasných volieb do konca januára, aj keď na poslednú chvíľu.

Zuzana Čaputová nateraz nepristúpi k vymenovaniu úradníckej vlády SITA/Diana Černáková

uviedla to prezidentka s tým, že rešpektuje termín predčasných volieb, na ktorom sa zhodla ústavná väčšina. V tlačovej správe o tom informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

„Dnešné rozhodnutie parlamentu je nevyhnutným vyústením toho, že v decembri došlo k odvolaniu vlády a tá stratila legitimitu dovládnuť do konca riadneho volebného obdobia," uviedla prezidentka Čaputová a pripomenula, že v prípade zásadných zlyhaní dočasne poverenej vlády Eduarda Hegera je pripravená kedykoľvek na zostávajúci čas do volieb vymenovať úradnícku vládu.

Predčasné parlamentné voľby sa uskutočnia 30. septembra. Rozhodli o tom poslanci Národnej rady SR, keď za hlasovalo 92 poslancov, proti bolo 54 a dvaja sa zdržali.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite