Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Strana Spolu mení názov na Modrá koalícia

.tasr .slovensko

Na nasledujúcom sneme strany majú byť prijaté ďalšie formálne kroky vyplývajúce zo spájania sa s Dzurindovým projektom.

Strana Spolu mení názov na Modrá koalícia

mimoparlamentná strana Spolu chce zmeniť názov na Modrá koalícia. Podala žiadosť na Ministerstvo vnútra (MV) SR o registráciu zmeny stanov strany s novým názvom. TASR o tom informovala strana.

„Predseda strany Miroslav Kollár a podpredseda strany Pavel Nechala v utorok 24. januára podali na MV SR žiadosť o registráciu zmeny stanov strany s novým názvom. Zmenu názvu strany odsúhlasili delegáti mimoriadneho snemu strany Spolu v pondelok 23. januára,“ priblížila strana.

Má ísť o ďalší avizovaný krok v spájaní niekdajšej strany Spolu s projektom expremiéra Mikuláša Dzurindu a v príprave širšej stredopravej platformy na najbližšie parlamentné voľby. Podľa slov šéfa Spolu je cieľom široká a dlhodobá spolupráca nielen pre blížiace sa predčasné voľby. Na nasledujúcom sneme strany majú byť prijaté ďalšie formálne kroky vyplývajúce zo spájania sa s Dzurindovým projektom, konať sa má v prvej polovici februára 2023.

Kollár v pondelok podpísal s Dzurindom memorandum o spoločnej politickej budúcnosti. Dohodli sa na úprave stanov strany i na tom, že personálne nominácie na jednotlivé pozície budú predložené snemu „zjednotenej politickej strany po vzájomnej dohode a spoločnej akceptácii navrhovaných kandidátov“.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite