Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Budaj avizoval, že v januári zorganizujú okrúhly stôl pre demokratické sily

.sita .slovensko

Poverený minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) na tlačovej besede avizoval, že v januári občiansko-demokratická platforma zorganizuje okrúhly stôl pre demokratické sily. Nebude určený len pre parlamentné strany.

Budaj avizoval, že v januári zorganizujú okrúhly stôl pre demokratické sily SITA/DIANA ČERNÁKOVÁ

demokrati podľa Budaja musia zmobilizovať svoje sily tak, ako to podľa neho robia ich odporcovia. Poukázal na hrozbu zmeny zahraničnopolitickej orientácie Slovenska, pričom argumentoval vyjadreniami o zastavení pomoci Ukrajine. Za vážny signál označil i reči o špeciálnej prokuratúre či jej šéfovi. Martin Klus (nezaradený) pripomenul, že sa nesmie zopakovať situácia z volieb v roku 2020, keď prepadlo mnoho hlasov demokratického voličstva.

Nezaradený poslanec Kristián Čekovský sa vyjadril i ku koncesionárskym poplatkom. Osobne je ich zástancom, no ich súčasnú výšku nepovažuje za dostačujúcu na to, aby dokázala zaistiť skutočnú politickú či ekonomickú nezávislosť verejnoprávneho vysielateľa. Ak by mali spĺňať tento účel, museli by podľa neho byť minimálne dvojnásobné a museli by nahradiť priame dotácie zo štátneho rozpočtu. 

Predložený návrh však považuje za dobrý v tom, že by mohol nielen nahradiť výpadok z koncesií, ale štátny príspevok by sa mal aj valorizovať. To podľa Čekovského pri koncesionárskych poplatkoch chýbalo. Dodal ale, že návrh bol trochu rušivý v tom, že zmena by bola pomerne narýchlo. Je rád, že SaS ustúpila v tom, že sa otvorí priestor na odbornú diskusiu. Je pripravený podieľať sa na jej organizácii.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite