Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci schválili zníženie DPH v gastre z 20 na 10 percent. Daň z liehu sa zvýši o 30 %

.tasr .slovensko

Zdanenie liehu sa v budúcom roku zvýši o 30 %. Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok schválili novelu zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov.

Poslanci schválili zníženie DPH v gastre z 20 na 10 percent. Daň z liehu sa zvýši o 30 % SITA/Diana Černáková Hlasovanie o schválení štátneho rozpočtu na rok 2023 v rámci rokovania 78. schôdze Národnej rady SR. Bratislava 22. december 2022.

prostredníctvom novely sa tiež trvalo zníži daň z pridanej hodnoty (DPH) pre služby v gastro a turistickom sektore, ale aj zvýši odvod z hazardných hier.

V rámci novely poslanci odsúhlasili pozmeňujúci návrh, ktorým sa trvalo zníži DPH na 10 % pre reštauračné a stravovacie služby, ubytovacie služby, prepravu lanovkami a lyžiarskymi vlekmi, prevádzku športových zariadení, služby fitnescentier, ako aj služby súvisiace s prevádzkou umelých kúpalísk.

Prešiel tiež návrh na zvýšenie odvodu z výťažku internetových hazardných hier. Sadzba odvodu vzrastie z doterajších 22 % na 27 %.

Zvýšenie odvodu z hazardných hier bude účinné od 1. februára, zvyšok novely potom od 1. apríla budúceho roka.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite