Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Drucker odstúpil z funkcie predsedu strany

.sita .slovensko

Jedným z dôvodov pre odstúpenie je podľa Tomáša Druckera príprava ucelenej komplexnej vízie zdravotníctva na Slovensku, ktorú plánuje na jar budúceho roku presadiť.

Drucker odstúpil z funkcie predsedu strany SITA/Braňo Bibel

predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker uvoľnil svoju funkciu predsedu strany. Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii. Zároveň nebude do funkcie predsedu kandidovať na najbližšom sneme, ktorý sa podľa Druckera uskutoční vo februári budúceho roku. Ďalej uviedol, že dôvodov pre odstúpenie má niekoľko. Tomáš Drucker taktiež oznámil, že novým podpredsedom strany sa stal Rado Baťo, ktorý bol doteraz členom predsedníctva Dobrej voľby. Ďalším členom predsedníctva strany sa stal Roman Gejdoš, ktorý je spoluzakladateľom spoločnosti Decodom.

„Pred niekoľkými mesiacmi som bol vybraný pre prestížny manažérsky program na London Business School. Ide o ročný Master program, kde si škola dôkladne vyberá zhruba 50 profesionálnych top manažérov z celého sveta. Z kontinentálnej Európy sú to zvyčajne iba 2 ľudia, jedným z nich budem aj ja," uviedol Drucker. Dodal, že od januára bude tráviť väčšinu času v Londýne. Ako druhý dôvod Drucker uviedol, že v nasledujúcich mesiacoch sa chce plne venovať príprave ucelenej komplexnej vízie zdravotníctva na Slovensku, ktorú plánuje na jar budúceho roku presadiť. „Pre túto víziu chcem získať odbornú, laickú a politickú verejnosť. Chcem viesť advocacy kampaň, a to by som v pozícii predsedu strany robiť nemohol. Bude to nový koncept a ucelený systém, kde bude pacient v centre všetkých motivačných faktorov pre zdravotníkov, pre poisťovne, pre zdravotnícke zariadenia," dodal.

Ako tretí dôvod svojho odchodu uviedol politický dôvod. Tomáš Drucker si myslí, že je potrebné sa spájať a vytvoriť príležitosti na integráciu. „Nebudem mať časovo dostatok možností a síl, aby som sa tomuto plne venoval. O všetkom sa rozhodne na februárovom sneme. Verím, že v spolupráci s našimi podpredsedami dôjde k vyjednávaniu so stredopravými stranami," doplnil Drucker. Zároveň si myslí, že by bola veľká škoda a nezodpovedné, aby opäť pripustili prepadnutie hlasov v najbližších parlamentných voľbách. „Naša strana má čo ponúknuť, máme odborníkov a chceme byť účastní budúcej vlády," zdôraznil.

Nový podpredseda strany Rado Baťo konštatoval, že najdôležitejším cieľom rozumných ľudí a politikov musí byť formovanie takej alternatívy, aby budúca vláda bola bez Roberta Fica (Smer - sociálna demokracia) a Igora Matoviča (Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti). „Som presvedčený, že takto musí znieť úloha, ktorú máme. Ďalej som presvedčený, že tomuto ľudia dobre rozumejú, Fico a Matovič sú slepá ulička, znamenajú rozvrat a populizmus," tvrdí Baťo.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite