Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezidentka hovorila s premiérom o aktuálnej politickej situácii

.tasr .slovensko

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v utorok (13. 12.) popoludní stretla s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO). Hovorili spolu o vývoji aktuálnej politickej situácie. Pre TASR to uviedol prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka hovorila s premiérom o aktuálnej politickej situácii SITA/Branislav Bibel

poslanci Národnej rady SR v utorok posunuli hlasovanie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde na štvrtok (15. 12.) o 17.00 h. Prezidentka následne uviedla, že situáciu v parlamente pozorne sleduje. Zdôraznila, že akékoľvek riešenie vládnej krízy má aktuálne v rukách parlament alebo vláda. „Ja som, samozrejme, pripravená realizovať svoje kompetencie, keď na to príde,“ dodala. Slovensko podľa nej potrebuje pokoj, ako aj stabilnú a funkčnú vládu. 

Úradnícku vládu považuje prezidentka za krajnú možnosť. Ako zdôvodnila, nie je jednoduché takýmto spôsobom zostaviť odborníkov na krátky čas, keďže úradnícka vláda sa väčšinou zostavuje do predčasných volieb. Zároveň znamená úradnícka vláda podľa nej prebranie politickej zodpovednosti v čase kríz. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite