Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Heger neodvolá Mikulca a Matoviča pre to, aby získal hlasy na nevyslovenie nedôvery vláde

.sita .slovensko

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) dnes pre médiá uviedol, že ministra vnútra SR Romana Mikulca či ministra financií SR Igora Matoviča (obaja OĽaNO) neodvolá pre to, aby získal hlasy poslancov na nevyslovenie nedôvery vláde.

Heger neodvolá Mikulca a Matoviča pre to, aby získal hlasy na nevyslovenie nedôvery vláde SITA/Diana Černáková Zľava: Minister vnútra Roman Mikulec a minister financií SR Igor Matovič po hlasovaní o návrhu skupiny poslancov NR SR na vyslovenie nedôvery členovi vlády SR Romanovi Mikulcovi, poverenému riadením Ministerstva vnútra SR. Bratislava 1. december 2022

poslanec Národnej rady SR (NR SR) Peter Pellegrini (Hlas-SD) v nedeľu 11. decembra uviedol, že podľa informácií, ktoré sa šíria, by mal Mikulec skončiť vo svojej funkcii ministra vnútra, len aby poslanec NR SR Martin Borguľa (Sme rodina) podržal vládu. Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová taktiež potvrdila, že rozhodujúci hlas bude mať poslanec Borguľa, avšak odmieta vyjadrenie, že by mali dohodnuté odvolanie šéfa rezortu vnútra Mikulca.

Eduard Heger dnes taktiež uviedol, že rokovanie prebieha s nezaradeným poslancom Martinom Čepčekom, ktorý do NR SR prišiel na kandidátke hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. „Túto situáciu nepodceníme," ubezpečil Heger. Premiér taktiež dodal, že s nezaradenou poslankyňou Slavěnou Vorobelovou (Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko) nerokovali. „Zajtrajšie hlasovanie je veľmi dôležité. Očakávam, že všetci demokrati v parlamente k tomu patrične pristúpia," tvrdí Heger.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite