Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neonacisti napadli hudobníkov po koncerte Slobodnej Európy v Skalici

.marian Jaslovský .slovensko

Konkrétne išlo o útok na skupinu Berlin Manson, ktorá v sobotu, 10.12. vystupovala v skalickej Orlovni. Podľa statusu kapely usporiadatelia podcenili bezpečnosť.

Neonacisti napadli hudobníkov po koncerte Slobodnej Európy v Skalici Orlovňa Skalica/Facebook

„počas prípravy sme lepili na stôl dúhovú vlajku a v podstate okamžite po nás letela fľašková Plzeň. Od pokrikov, že to máme dať dole, to eskalovalo až do pästí,“ uviedla skupina v statuse. Nacisti jednému členovi vytrhli z ucha náušnicu a ďalšiemu zlomili sánku.  

Skupina Slobodná Európa na svojej facebookovej stránke uviedla: „Radi by sme sa vyjadrili k napadnutiu našich hostí – skupiny Berlin Manson, na našom koncerte v Skalici.

Ako je o nás všeobecne známe z našich postojov a vyjadrení, sme skupina, ktorá sa výrazne vymedzuje voči akýmkoľvek prejavom nacizmu, rasizmu, xenofóbie a homofóbie. Z toho dôvodu máme na našich koncertoch už dlhodobo pokoj od podobných prejavov. Až do sobotného koncertu v Skalici, na ktorý zavítal aj jeden homofóbny primitív, ktorý fyzicky napadol skupinu Berlín Manson a spevákovi spôsobil ťažké zranenie.

Je nám to veľmi ľúto, chlapcom z Berlín Manson sa veľmi ospravedlňujeme, prajeme všetko dobré a skoré uzdravenie. Zároveň by sme radi odkázali všetkým náckom, ktorí stále nepochopili, že naša skupina patrí na opačnú stranu barikády, aby na naše koncerty nechodili. Nie ste u nás vítaní.“

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite