Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

NAKA začala trestné stíhanie v kauze vyplatenia 30 miliónov eur advokátskym kanceláriám

.sita .slovensko

Začiatkom novembra NAKA upovedomila MH Manažment, a. s. o začatí trestného stíhania vo veci zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

NAKA začala trestné stíhanie v kauze vyplatenia 30 miliónov eur advokátskym kanceláriám facebook/polícia sr

národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie v kauze obstarávania právnych služieb, v ktorej Fond národného majetku SR vyplatil 30 miliónov eur advokátskym kanceláriám Bžán a Dvorecký. Oživenie vyšetrovania kauzy inicioval právny nástupca Fondu národného majetku SR MH Manažment, a. s.

Fond národného majetku SR zrealizoval v roku 2014 verejné obstarávanie právnych služieb a uzavrel zmluvy aj s advokátskymi kanceláriami Bžán a Dvorecký. Výsledkom bola platba 30 miliónov eur za poskytovanie právnych služieb týmito kanceláriami. Trestné konanie bolo zastavené v roku 2019. „Po našom nástupe do spoločnosti MH Manažment, a. s. sme okamžite začali podnikať kroky a hľadať spôsoby, ako oživiť trestné konania, ktoré boli zastavené. Spravili sme interný audit, v ktorom sme zistili nové skutočnosti,“ informovala predsedníčka predstavenstva MH Manažment, a. s. Marianna Ondrová. Ako ďalej dodala, následne požiadali generálnu prokuratúru o preskúmanie zákonnosti v predsúdnom trestnom konaní, ktorá posunula podnet na špeciálnu prokuratúru.

Začiatkom novembra NAKA upovedomila MH Manažment, a. s. o začatí trestného stíhania vo veci zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. „V súčasnosti vedieme v tejto veci viacero súdnych sporov a minulý piatok konečne padlo aj prvé rozhodnutie vo forme medzitýmneho rozsudku. Súd určil, že neexistuje právo žalovaného (Advokátska kancelária Dvorecký) proti žalobcovi na zaplatenie odmeny podľa zmluvy o poskytovaní právnych služieb zo dňa 3. februára 2015. Teší ma, že naša snaha prináša výsledky v tejto oblasti,“ skonštatovala Ondrová.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite