Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA obvinila Jaroslava Haščáka, Jiřiho Malchárka a ďalších

.sita .slovensko

Šéf Penty čelí tiež obvineniu pre obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

NAKA obvinila Jaroslava Haščáka, Jiřiho Malchárka a ďalších SITA/BRANISLAV BIBEL

národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila obvinila šéfa Penty Jaroslava H., bývalého ministra hospodárska Jirku M., bývalú predsedníčku výkonného výboru Fondu národného majetku SR Annu B. a ďalšie osoby zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Šéf Penty čelí tiež obvineniu pre obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Informuje o tom dnes portál Startitup.

Vyšetrovateľ NAKA vzniesol podľa informácií portálu obvinenie voči siedmim ľuďom už minulý týždeň v stredu. Jirka M. a Anna B. sú okrem založenia zločineckej skupiny stíhaní aj pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a pre obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Ďalším obvineným je bývalý člen výkonného výboru Fondu národného majetku Jozef J. Ten je tiež obvinený zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a pre obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Medzi obvinenými figuruje aj meno bývalého podpredseda výkonného výboru štátneho Fondu národného majetku z čias vlády SDKÚ Peter H. NAKA ho stíha okrem založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny aj pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Obvinení sú aj Vladimír R. ako predseda a Stanislav R. ako podpredseda predstavenstva GovCo, vykonávajúci vôľu jediného akcionára ministerstva hospodárstva SR v spoločnosti GovCo. Obaja sú obvinení z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite