Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér Heger požiadal predsedov vlád V4 o pomoc v zdravotníctve

.sita .slovensko

Premiér Eduard Heger dnes požiadal premiérov krajín Vyšehradskej štvorky (V4) o pomoc v prípade, že Slovensko bude mať nedostatok lekárov v nemocniciach od decembra. Informoval o tom na brífingu po samite predsedov vlád krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v Košiciach. Premiéri Česka, Maďarska a Poľska deklarovali ochotu pomôcť.

Premiér Heger požiadal predsedov vlád V4 o pomoc v zdravotníctve SITA/Marek Lukáč

„o konkrétnych číslach sme sa ešte nevedeli dnes rozprávať, ale som rád, že kolegovia povedali, že preveria možnosti. Dnes už vedeli ponúknuť, že v prípade hospitalizácií na pohraničí vedia ponúknuť svoje kapacity,“ povedal Heger.

Premiéri sa na samite zhodli na dôležitosti V4 a dohodli sa na tom, že budú naďalej spolupracovať a hľadať to, čo tieto štyri krajiny spája. Hlavnými témami dnešnej diskusie predsedov vlád bola vojna na Ukrajine, energetická kríza a migračná kríza. Zhodli sa na tom, že Ukrajine je potrebné pomôcť aj budúci rok stabilnou finančnou pomocou, aby dokázala chrániť svoju krajinu. 

Vyjadrili tiež podporu rýchlemu vstupu Švédska a Fínska do Severoatlantickej aliancie (NATO), pričom apelovali na maďarského premiéra Viktora Orbána, aby aj Maďarsko čím skôr ratifikoval vstup týchto krajín do NATO. V oblasti migračnej krízy sa zhodli na to, že dôležité je zabezpečiť vonkajšie hranice schengenského priestoru. „Vyjadrili sme maximálne pomoc a podporu Maďarsku, či už vyslaním ďalších policajtov, alebo aj finančných príspevkom,“ uviedol Heger.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite