Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kažimír by mal odstúpiť, pretože nevie vysvetliť pôvod majetku, tvrdí Šeliga

.sita .slovensko

Guvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Peter Kažimír by mal odstúpiť. Na sociálnej sieti to napísal koaličný poslanec Juraj Šeliga s tým, že dôvodom nie je ani tak opätovné vznesenie obvinenia z korupcie, keďže platí prezumpcia neviny, ako to, že nevie dôveryhodne vysvetliť svoje majetky.

Kažimír by mal odstúpiť, pretože nevie vysvetliť pôvod majetku, tvrdí Šeliga SITA/Branislav Bibel

šeliga sa napríklad pýta, ako bývalý minister financií vo vládach Smeru-SD nadobudol luxusnú vilu v bratislavskom Starom meste. „Pán Kažímír sa síce sympaticky usmieva, ale opakujem, nevie vysvetliť pôvod svojho majetku," skonštatoval Šeliga. Doplnil, že pôsobenie Kažimíra ako guvernéra NBS a zástupcu Slovenska v Európskej centrálnej banke je poškodzovaním dobrého mena Slovenska.

Podľa medializovaných informácií polícia opätovne vzniesla šéfovi NBS obvinenie s korupcie. To mu predtým zrušila Generálna prokuratúra SR, pretože konštatovala porušenie jeho práv.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite