Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nezahrnutie výdavkových limitov do návrhu o štátnom rozpočte je podvodom na EÚ, myslí si Viskupič

.sita .slovensko

Poslanec NR SR Marián Viskupič zároveň nazval celú situáciu hanbou a dodal, že EÚ nám môže zastaviť aj druhú platbu, o ktorú sme žiadali.

Nezahrnutie výdavkových limitov do návrhu o štátnom rozpočte je podvodom na EÚ, myslí si Viskupič SITA/Branislav Bibel

výdavkové limity pre nasledujúce roky nie sú zahrnuté v návrhu o štátnom rozpočte, je to podvod na Európsku úniu (EÚ). Uviedol to poslanec Národnej rady SR (NR SR) a predseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS). Ako ďalej v diskusnej relácii Karty na stôl týždenníka Plus 7 dní dodal, Slovensko sa dobrovoľne zaviazalo v Pláne obnovy, že spomínané výdavkové limity zavedie. „Je to niečo, čo opäť raz spraví zo Slovenska „premianta“. Je to obrovské reputačné riziko, budeme prvou krajinou, ktorej bude zastavená platba, prípadne možno celý Plán obnovy, pretože sme podviedli EÚ," upozornil Viskupič.

Pravidlá Plánu obnovy podľa poslanca hovoria, že nesmie nastať regres reforiem, výdavkové limity už boli vyplatené v prvej platbe, ale neboli realizované. „Ministerstvo financií SR volalo stranu Sloboda a Solidarita (SaS) na rokovanie, ale o čom máme rokovať? Ten istý rezort financií nerešpektuje ani to, na čom sme sa všetci dohodli a nerešpektuje ani medzinárodné dohody," uviedol Viskupič. Poslanec zároveň nazval celú situáciu hanbou a dodal, že EÚ nám môže zastaviť druhú platbu, o ktorú sme žiadali. „Je to absurdné, výdavkové limity sme si do Plánu obnovy napísali my sami a dnes to nedodržiavame," pripomenul Marián Viskupič.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite