Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér: V siedmich bodoch smerujeme s LOZ k dohode, zostáva to stáť na platoch

.tasr .slovensko

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) doplnil, že pokračujú ďalšie rokovania, na ktorých sa doladia technické detaily.

Premiér: V siedmich bodoch smerujeme s LOZ k dohode, zostáva to stáť na platoch SITA/Úrad vlády SR

v siedmich bodoch smerujeme k dohode, informoval po utorkovom rokovaní s Lekárskym odborovým združením (LOZ) premiér Eduard Heger (OĽaNO). Dodal, že dohoda stojí na ôsmom bode týkajúcom sa platov.

„V tomto čase, keď riešime energetickú krízu, vysokú infláciu, ponuk“a 309 miliónov eur, to znamená dostať sa na úroveň českých platov, je veľmi štedrá, skonštatoval Heger. Lekárov prosí o stiahnutie výpovedí. 

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) opakovane potvrdil, že ponuka na zvýšenie platov až o 35 percent je finálna. V stredu (23. 11.) očakáva od lekárov definitívnu odpoveď. Upozornil, že odborári trvajú na zvýšení o 59 percent a po 1. decembri má platiť pôvodná požiadavka so zvýšením až o 100 percent.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) doplnil, že pokračujú ďalšie rokovania, na ktorých sa doladia technické detaily. „Hlavné body sú dohodnuté, hľadáme cesty, akým spôsobom to najrýchlejšie dostať do legislatívy,“ vysvetlil. Verí, že do konca utorkových rokovaní bude hlavný náčrt vyladený na 95 percent. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite