Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezidentka vymenovala do funkcie 20 nových sudcov

.tasr .slovensko

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala v pondelok v Prezidentskom paláci do funkcie 20 nových sudcov. V príhovore vyzdvihla dôležitosť naplnenia spravodlivosti, ktorá podľa nej patrí medzi základné ľudské potreby.

Prezidentka  vymenovala do funkcie 20 nových sudcov SITA/Branislav Bibel

„svojimi verdiktmi budete prispievať k tomu, či občania budú vnímať našu spoločnosť ako spravodlivú. Práve pre tento náročný, no ušľachtilý cieľ – byť sudcom je nielen profesiou, ale poslaním spojeným s obrovskou zodpovednosťou,“ pripomenula Čaputová. Poukázala, že nová generácia sudcov má šancu udržať si zdravú mieru ideálov a preniesť ich do reality tak, aby bolo Slovensko spravodlivou krajinou a pred zákonom si boli všetci rovní.

Novovymenovanými sudcami sú Zuzana Andrejčáková (hosťujúca sudkyňa pre obvod Krajského súdu v Košiciach), Ján Baláž (Okresný súd Rožňava), Tomáš Dulina (hosťujúci sudca pre obvod Krajského súdu v Prešove), Marcela Grancová (Okresný súd Košice II), Jozef Hajdu (Okresný súd Košice I), Radoslav Harangozo (Okresný súd Prešov), Ondrej Havír (Okresný súd Prešov), Anna Hrehová (Okresný súd Humenné), Erika Kovačicová (Okresný súd Nitra), Marianna Kubicová (Okresný súd Dunajská Streda), Viktória Ladičkovská (hosťujúca sudkyňa pre obvod Krajského súdu v Košiciach), Peter Lizúch (Krajský súd Bratislava), Dana Molitorys (Okresný súd Dunajská Streda), Lucia Pavlíková (hosťujúca sudkyňa pre obvod Krajského súdu v Prešove), Dominika Polivková (Okresný súd Košice I), Denisa Slivová (Krajský súd Žilina), Zsolt Suver (hosťujúci sudca pre obvod Krajského súdu v Košiciach), Darina Štoffová (hosťujúca sudkyňa pre obvod Krajského súdu v Banskej Bystrici), Martin Tiso (Najvyšší správny súd Slovenskej republiky) a Peter Uhrinovský (Okresný súd Prešov).

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite