Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Diskusné Human forum sa zameria na prevenciu pred nárastom extrémizmu

.tasr .slovensko

Na prevenciu pred nárastom extrémizmu bude zameraný deviaty ročník medzinárodného diskusného fóra o ľudských právach Human forum. Uskutoční sa 21. až 23. novembra v Banskej Bystrici.

Diskusné Human forum sa zameria na prevenciu pred nárastom extrémizmu facebook.com/humanforumsk

ako informujú organizátori, od posledného uskutočneného fóra sa geopolitická situácia vo svete zmenila. „Uznávanie demokratických hodnôt a princípov sa v súčasnosti preukázalo ako kľúčové pre budúce napredovanie ľudstva. Práve preto bude na konferencii venovaná pozornosť témam ľudských práv a demokracie, ako pilierov stability,“ uvádzajú.

Podľa Petra Terema, profesora z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, dekáda, v ktorej žijeme a je pred nami, bude možno veľmi dôležitá z hľadiska toho, akým spôsobom bude ľudstvo a táto planéta ďalej fungovať, bez ohľadu na to, či hovoríme o otázkach demokracie, slobody, ľudských práv, environmentálnych otázkach alebo technologickom rozvoji. "Všetky sú v podstate mimoriadne dôležité a vzájomne prepojené," zdôraznil. 

„Občianska spoločnosť, ktorá stavia na princípoch tvorby tolerantných lokálnych komunít, môže zmierňovať dopady politického zápasu, ktorý je evidentný nielen na Slovensku, ale aj v mnohých krajinách Európskej únie, alebo vo Veľkej Británii či Spojených štátoch amerických. Reflektujúc na tieto globálne spoločenské tendencie sme sa rozhodli prostredníctvom podujatia Human forum spájať ľudí a organizácie, zohrávajúcich významnú rolu v budovaní zdravých demokratických lokálnych komunít,“ uvádza koordinátorka organizačného tímu Csilla Droppová. 

Iniciátorom podujatia je občianska platforma Nie v našom meste, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Inštitút pre Demokraciu pri UMB, v spolupráci s Centrom komunitného organizovania a Nadáciou Ekopolis. 

Partnermi podujatia sú mesto Banská Bystrica, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, Akadémia umení, Artforum, Záhrada – CNK a Štátna vedecká knižnica. Uskutoční sa pod záštitou prezidentky SR Zuzany Čaputovej a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislava Káčera.

Kompletný program je zverejnený na webstránke www.humanforum.sk a www.facebook.com/humanforumsk

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite