Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Deň boja za slobodu a demokraciu si Bratislava pripomenula na viacerých miestach

.tasr .slovensko

Na podujatiach pri príležitosti 17. novembra sa zúčastnili aj zástupcovia štátu, Konfederácie politických väzňov Slovenska či Zväzu protikomunistického odboja, samospráv a ďalších združení.

Deň boja za slobodu a demokraciu si Bratislava pripomenula na viacerých miestach SITA/Branislav Bibel

deň boja za slobodu a demokraciu, ako aj obete totalitného režimu si počas dňa pripomenuli v Bratislave na viacerých miestach pietnymi spomienkami. Napríklad pri Bráne slobody pod Devínskym hradom a na cintoríne v bratislavskej Vrakuni. Na podujatiach pri príležitosti 17. novembra sa zúčastnili aj zástupcovia štátu, Konfederácie politických väzňov Slovenska či Zväzu protikomunistického odboja, samospráv a ďalších združení.

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) pri pamätníku popraveným a umučeným politickým väzňom vo Vrakuni zdôraznil, že by sme nemali zabúdať na zločiny minulého režimu. „Aby sme neotupili pozornosť nových generácií pred nebezpečenstvom opakovania nedemokratických režimov,“ podčiarkol. Pripomenul osudy obetí komunizmu. Často bola podľa jeho slov ich jediná vina obrana vlastného majetku, neoblomnosť vo viere či viera v rovnaké práva na vlastný štát.

„Dvestopäťtisíc odsúdených v bývalom Česko-Slovensku bola smutná vizitka nakladania s ľudským potenciálom krajiny,“ dodal. V tejto súvislosti uviedol, že ho mrzí, keď sa v politickom zápase obete komunizmu zaraďujú do súvislostí, v ktorých sa nenachádzali a ktoré nemali vplyv na ich odsúdenie. Zdôraznil, že len skutočné a nefalšované vyrovnanie sa zločinmi minulosti nám umožní vytvoriť situáciu, že sa už nebudú opakovať.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite