Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Životopisný film Michael Kocáb – rocker verzus politik do kín uvidela prezidentka Čaputová

.tasr .slovensko

Na výročie Nežnej revolúcie vstúpi do kín celovečerný dokument Michael Kocáb – rocker verzus politik. Režisérka Olga Sommerová v ňom divákov bližšie zoznámi s hudobnikom, ktory sa stal aj politikom a obcianskym aktivistom. Na pondelkovej (14. 11.) slávnostnej premiére v Bratislave sa zúčastnila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová a ďalšie osobnosti politického i kultúrneho života.

Životopisný film Michael Kocáb – rocker verzus politik do kín uvidela prezidentka Čaputová SITA/Jozef Jakubčo Spevák skupiny Pražský výběr Michal Kocáb počas vystúpenia skupiny na festivale Bažant Pohoda 2014. Trenčín, 11. júl 2013

podľa Sommerovej film vznikol z vďaky za to, čo Kocáb urobil pre slobodu v Československu. „Bola by som rada, keby sme si možno aj vďaka tomuto filmu uvedomili, pretože pamäť je krátka, ako málo stačilo, a prevrat z totality do demokracie by sa nekonal,“ zdôraznila na premiére česká režisérka. „Posolstvom filmu je, že sme v roku 1989 získali obrovský dar, ktorý si musíme vážiť a urobiť maximum preto, aby sme si ho udržali. Teraz sme v období veľkej skúšky,“ poznamenal Kocáb.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite