Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sestry z banskobystrickej nemocnice stiahli výpovede zo služieb, zvýšia im platy

.tasr .slovensko

Sestry z Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici stiahli svoje výpovede zo služieb. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Sestry z banskobystrickej nemocnice stiahli výpovede zo služieb, zvýšia im platy Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica/FB

„vedenie vyhovelo požiadavkám sestier,“ uviedla. Požiadavky podľa nej zapracovali do dodatku kolektívnej zmluvy. Ako z neho vyplýva, zamestnancom nemocnice sa od novembra zvýšili základné mzdy o päť až desať percent.

Pod oznámenie o vypovedaní nadčasovej práce a pracovnej pohotovosti sa malo podpísať 130 sestier, uviedla pre TASR predsedníčka Základnej odborovej organizácie sestier a pôrodných asistentiek pri FNsP F. D. Roosevelta Banská Bystrica Natália Nagyová. Upozornila, že nešlo o ich akciu.

Nemocnica podľa hovorkyne eviduje nedostatok sestier a pôrodných asistentiek. „K ideálnemu počtu by sme potrebovali doplniť približne 60 sestier a desať pôrodných asistentiek. Najproblematickejší je stav sestier inštrumentárok a sestier na neonatologickej klinike,“ dodala.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite