Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

SaS žiada bezpečnostnú radu k vývozu tovaru do Ruska a Iránu i k migračnej kríze

.tasr .slovensko

Opozičná SaS žiada zvolanie mimoriadnej bezpečnostnej rady štátu k vývozu tovaru do Ruska a Iránu, ale aj k migračnej kríze. K jej zvolaniu vyzýva premiéra Eduarda Hegera (OĽANO).

SaS žiada bezpečnostnú radu k vývozu tovaru do Ruska a Iránu i k migračnej kríze SITA/Diana Černákova

„Pochybný vývoz tovaru vojnovému agresorovi je nepriateľský akt voči Ukrajine. Tento škandál nemôže ostať bez odozvy s cieľom, aby sa na to čo najskôr zabudlo. Vývoz materiálu, ktorý môže slúžiť na vojenské použitie, musí byť okamžite prešetrený a najmä zastavený,“ uviedol predseda Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (SaS).

Dôvod na zvolanie bezpečnostnej rady vidí aj v nezvládnutej situácia s migrantmi a v chaotickom konaní ministerstva vnútra. "Odpoveďou ministra vnútra na niekoľkokilometrové zápchy na hraniciach s ČR a potulujúcich sa migrantov bolo len absurdné postavenie stanového mestečka. Problém je však oveľa komplexnejší a mal by sa začať riešiť už na hranici s Maďarskom," podotkol Krúpa s tým, že bezpečnostná rada musí nahromadené problémy na východnej i západnej hranici urgentne riešiť.

Slovenskí colníci mali podľa medializovaných informácií púšťať množstvo tovaru aj dodávateľom ruských zbrojárskych firiem, Slovensko tak má pôsobiť ako zásobáreň ruskej armády. Situácii sa majú venovať finančný aj brannobezpečnostný výbor parlamentu. Finančná správa odmieta, že by si neplnila svoje povinnosti. Upozornila, že ak sa tovar alebo osoba nenachádzajú na sankčnom zozname Európskej únie, nemajú možnosť zasiahnuť do zahraničných obchodných operácií. Premiér Eduard Heger dal situáciu preveriť.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite