Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Úrad vlády bude koordinovať inklúziu rómskych komunít a využitie eurofondov

.tasr .slovensko

Úrad vlády (ÚV) SR bude po novom koordinovať inklúziu marginalizovaných rómskych komunít a tiež použitie finančných prostriedkov z fondov EÚ určených na túto inklúziu.

Úrad vlády bude koordinovať inklúziu rómskych komunít a využitie eurofondov SITA/Marek Lukáč Atmosféra v rómskej osade v Petrovciach nad Laborcom počas prehliadky delegáciou Výboru Európskeho parlamentu (EP) pre regionálny rozvoj z dôvodu kontroly využitia príspevku z Kohéznych fondov. Petrovce nad Laborcom, 14. júl 2022

na tento účel sa v rámci ÚV zriadi samostatná organizačná zložka. Vyplýva to z novely zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy, ktorá v utorok nadobudla účinnosť.

V prípade vymenovania splnomocnenca pre rómske komunity bude tento splnomocnenec zároveň na čele zriadenej samostatnej organizačnej zložky. „V tomto prípade bude splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity dotovaný príslušnými právomocami v rozsahu právnych úkonov v mene Úradu vlády SR a právomocami na úseku finančnej kontroly dispozície využitia verejných zdrojov (zdrojov zo štátneho rozpočtu a zdrojov Európskej únie) rozpočtovaných a použitých na inklúziu Rómov,“ vysvetlili autori v dôvodovej správe k novele.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite