Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prieskum ukázal, že voľby by vyhrala strana Smer-SD, nasledovaná Hlas-SD a SaS

.sita .slovensko

Najdôveryhodnejším lídrom politickej strany je podľa prieskumu Peter Pellegrini, na ktorého sa spolieha 27,9 percent opýtaných, najnedôveryhodnejším lídrom je Marian Kotleba, ktorému neverí 85,2 percenta respondentov.

Prieskum ukázal, že voľby by vyhrala strana Smer-SD, nasledovaná Hlas-SD a SaS

parlamentné voľby by podľa prieskumu vyhrala strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD). Dôveruje jej 19,3 percenta opýtaných respondentov. Za Smerom-SD sa umiestnila strana Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) s podporou 18,5 percentaa voličov a strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorú by volilo 10,6 percenta respondentov. Najdôveryhodnejším lídrom politickej strany je podľa prieskumu Peter Pellegrini (Hlas-SD), na ktorého sa spolieha 27,9 percenta opýtaných. Naopak, najnedôveryhodnejším lídrom je predseda strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba, ktorému neverí 85,2 percenta respondentov. Telefonický prieskum pre agentúru SITA vykonala agentúra Polis Slovakia na vzorke 1 013 respondentov. Prieskum bol realizovaný od nedele 16. októbra do soboty 22. októbra.

Na štvrtom mieste sa v prieskume umiestnilo hnutie Progresívne Slovensko (PS) so podporou 7,9 percenta voličov. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a hnutie Republika by volilo zhodne 7,1 percenta respondentov. Nasleduje hnutie Sme rodina s podporou 5 percent a ĽSNS, ktorú by si v parlamentných voľbách volilo 4,8 percenta opýtaných. Strana Aliancia by získala 4,7 percenta hlasov voličov, nasledovaná Kresťanskodemokratickým hnutím (KDH), ktoré by volili 4,6 percenta opýtaných. Slovenská národná strana (SNS) v prieskume získala 3,1 percenta a stranu Dobrá voľba by volilo 2,8 percenta účastníkov prieskumu. Koaličnú stranu Za ľudí by volilo 2,3 percent opýtaných. Na posledných dvoch priečkach sa umiestnili strany Život - Národná strana (Život-NS) s podporou 1,8 percenta a Starostovia a nezávislí, ktorú by volilo 0,4 percenta respondentov prieskumu.

Preferencie sú vyrátané z 51-percentnej účasti. Nerozhodnutých respondentov bolo 33 percent a voliť by určite nešlo 16 percent opýtaných.

Po najdôveryhodnejšom lídrovi Petrovi Pellegrinim dôveruje najviac opýtaných predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi, a to 23,9 percenta. Ako tretieho najdôveryhodnejšieho lídra vnímajú respondenti predsedu SaS Richarda Sulíka, získal 22,4 percenta hlasov. Nasleduje líder hnutia Sme rodina Boris Kollár, ktorému dôveruje 18,4 percenta opýtaných, predsedovi strany Život-NS Tomášovi Tarabovi dôveruje 15 percent a predsedovi hnutia Republika Milanovi Uhríkovi 13,9 percenta opýtaných. Najnedôveryhodnejšími politikmi po Marianovi Kotlebovi sú líder OĽaNO Igor Matovič, ktorému nedôveruje 89 percent voličov, a líderka Za ľudí Veronika Remišová, ktorej nedôveruje 83,6 percenta opýtaných.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite