Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Špecializovaný trestný súd otvoril pojednávanie v kauze prípravy vrážd prokurátorov

.tasr .slovensko

Obžalovaný Tomáš Sz. si už odpykáva 25 rokov väzenia za účasť na úkladnej vražde novinára Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a tiež za spolupáchateľstvo v prípade vraždy podnikateľa Petra Molnára.

Špecializovaný trestný súd otvoril pojednávanie v kauze prípravy vrážd prokurátorov pexels.com

senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku otvoril v utorok ráno hlavné pojednávanie v kauze prípravy vrážd prokurátorov. Rozhoduje o obžalovanom Tomášovi Sz., ktorý bol v tomto prípade vylúčený na samostatné konanie, keďže na jar priznal vinu.

Súd v jeho prípade vykonáva dokazovanie, ktoré súvisí s výrokom o treste. Obžalovaný Tomáš Sz. si už odpykáva 25 rokov väzenia za účasť na úkladnej vražde novinára Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a tiež za spolupáchateľstvo v prípade vraždy podnikateľa Petra Molnára.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe okrem Tomáša Sz. ďalšie štyri osoby – Marian K., Alena Zs., Dušan K. a Darko D. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017. V prípade Šufliarskeho približne o rok neskôr.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite