Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pre podozrenie z terorizmu zadržali v Bratislave 16-ročnú osobu

.tasr .slovensko

Pre podozrenie z účasti na terorizme zadržala v piatok Národná kriminálna agentúra (NAKA) v Bratislave 16-ročnú osobu. Polícia momentálne vykonáva s podozrivou osobou procesné úkony. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Pre podozrenie z terorizmu zadržali v Bratislave 16-ročnú osobu

príslušníci NAKA v súčinnosti s Vojenským spravodajstvom 21. októbra 2022 vykonali realizáciu trestnej veci pod názvom Balerion," priblížila hovorkyňa. Ide o trestné činy založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd i niektoré formy účasti na terorizme.

Dôkazy o páchaní trestnej činnosti zabezpečila NAKA v spolupráci s Vojenským spravodajstvom v rámci vyšetrovania trestnej veci Slovakbro.

Zadržanie podozrivej osoby potvrdil pre TASR aj hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. Vzhľadom na skutočnosť, že ide o mladistvú osobu, ako aj aktuálne štádium konania, Úrad špeciálnej prokuratúry a polícia nemôžu poskytnúť bližšie informácie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite