Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dvojnásobnú vraždu v bare Tepláreň preklasifikovali na teroristický útok

.sita .slovensko

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry po konzultácii so špeciálnym prokurátorom zmenil právnu kvalifikáciu streľby v bare Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave na obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Z doteraz zabezpečených dôkazov je totiž zrejmé, že stíhaný skutok vykazuje všetky zákonné znaky tohto trestného činu. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Dvojnásobnú vraždu v bare Tepláreň preklasifikovali na teroristický útok SITA/Branislav Bibel

„úrad špeciálnej prokuratúry v tejto súvislosti pripomína, že jedna z foriem účasti na terorizme je verejné schvaľovanie teroristického útoku v zmysle paragrafu 419 Trestného zákona, za ktoré hrozí trest odňatia slobody vo výmere 3 až 10 rokov," upozornila hovorkyňa. Doplnila, že podľa špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica budú orgány činné v trestnom konaní postupovať razantne pri odhaľovaní a trestnom stíhaní páchateľov schvaľovania trestného činu teroristického útoku.

Obeťami streľby, ktorá sa odohrala pred barom Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave v stredu 12.októbra večer, sú Juraj V. (26) z Prievidze a Matúš H (23) z Dunajskej Stredy. Zranená strelou do nohy bola Radoslava T. (28). Podozrivý zo skutku je Juraj H.(19). Ten zomrel na následky strelného poranenia hlavy, najpravdepodobnejšie v dôsledku samovraždy.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite