Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dnes sa bude konať v Bratislave antifašistický pochod Zostávame v uliciach na pamiatku Matúša a Juraja

.redakcia .slovensko

V nedeľu 16. októbra o 16:00 hod. sa bude konať Antifašistický pochod mestom. Začne sa na námestí SNP, kde prehovoria blízke osoby Juraja a Matúša, historik Ivan Kamenec, bývalá zamestnankyňa Teplárne a zaznejú ďalšie dôležité príhovory. Následne sa vydajú na pochod k parlamentu.

Dnes sa bude konať v Bratislave antifašistický pochod Zostávame v uliciach na pamiatku Matúša a Juraja SITA/Branislav Bibel

ako uvádzajú organizátori pochodu na Facebooku, v stredu 12. októbra mladý pravicový extrémista a radikálny nacionalista chladnokrvne zabil dvoch ľudí v bratislavskom queer podniku Tepláreň. Vraha ráno našli mŕtveho. Čo však nie je mŕtve, je ohavná ideológia, ktorou bol útok motivovaný.

V nedeľu 16. októbra sa preto o 16:00 hod. opäť zídeme na námestí SNP, kde prehovoria blízke osoby Juraja a Matúša, historik Ivan Kamenec, bývalá zamestnankyňa Teplárne a zaznejú ďalšie dôležité príhovory kvír, feministických a antifašistických iniciatív. Následne sa spolu vydáme na hlasný pochod k parlamentu a ukážeme, že pre fašistickú agresiu a nenávisť nie je v našom meste miesto.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite